NBA Draft: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η επιλογή Μαρίνκοβιτς στο Νο60;

Ο Βλάντε Ντίβατς και οι Κινγκς επέλεξαν στο Νο60 τον Βάνια Μαρίνκοβιτς, που αρέσει στον Ολυμπιακό. Πώς επηρεάζει αυτή η εξέλιξη το μέλλον του.

NBA Draft: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η επιλογή Μαρίνκοβιτς στο Νο60;

Με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να επιλέγεται στο Νο60 από τους Κινγκς ολοκληρώθηκε το NBA Draft 2019.

Ο General Manager του Σακραμέντο, Βλάντε Ντίβατς, και ο διευθυντής διαχείρισης και εξέλιξης παικτών, Πέτζα Στογιάκοβιτς, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον 22χρονο συμπατριώτη τους και γκαρντ της Παρτίζαν, για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός.

Ασφαλώς, είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το μέλλον του νεαρού άσου. To pick του, άλλωστε, είναι αρκετά χαμηλό για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Μαρίνκοβιτς θα κάνει το άλμα στο NBA.

Από την άλλη, πολλά θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις των Κινγκς, οι οποίες μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν ξεκαθαριστεί από τα σχετικά ρεπορτάζ. Θα δώσουν την ευκαιρία στον Μαρίνκοβιτς έστω μέσω της G-League, θα επενδύσουν σε αυτόν με την ελπίδα ότι θα βρουν τον δικό τους... Αζάια Τόμας ή θα το παραχωρήσουν με ανταλλαγή; Είναι πολύ νωρίς να πούμε...

Σίγουρα πάντως το γεγονός ότι ο Μαρίνκοβιτς επιλέχθηκε από τους Ντίβατς και Στογιάκοβιτς θα έχει τη σημασία του...

Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα; Υπενθυμίζουμε ότι ο Βάνια Μαρίνκοβιτς έχει συμβόλαιο με την Παρτίζαν, αλλά έχει buy out περίπου 300.000 ευρώ. Με τα δικαιώματά του στο NBA να ανήκουν πλέον στους Κινγκς, πρέπει πρώτα το Σακραμέντο να επιλέξει να αφήσει τον 22χρόνο άσο στην Ευρώπη, και στη συνέχεια, εφόσον θελήσει, ο Ολυμπιακός να έρθει σε συμφωνία με την Παρτίζαν.