Ντέιβις: Οι Λέικερς θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση

O Άντονι Ντέιβις στο Λος Άντζελες, με τους Λέικερς να συνεχίζουν την παράδοση στο να έχουν κορυφαίους σέντερ στο ρόστερ τους, καθώς έτσι ξέρουν και έχουν μάθει να φτάνουν κοντά στα πρωταθλήματα. 

Ντέιβις: Οι Λέικερς θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση

Ορισμένοι από τους κορυφαίους σέντερ στο ΝΒΑ έχουν αγωνιστεί στους Λος Άντζελες Λέικερς. O θρύλος του Τζορτζ Μίκαν (1947-1954), o ασταμάτητος Γουίλ Τσάμπερλειν (1968-1973), o κορυφαίος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (1975-1989), o... οδοστρωτήρας Σακίλ Ο'Νίλ (1996-2004), αλλά και ο Πάου Γκασόλ (2008-2014). Όλοι τους προσέφεραν πρωταθλήματα ΝΒΑ, αλλά και παρουσίες σε τελικούς στους "λιμνανθρώπους". Καμία αντίρρηση πως ανέκαθεν υπήρξαν και σπουδαίοι γκαρντ στο ρόστερ τους, όπως οι Τζέρι Γουέστ, Μάτζικ Τζόνσον και Κόμπι Μπράιαντ, αλλά πάντα υπήρχε δίπλα τους και ένα "θηρίο" για να κάνει την διαφορά.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς, λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν φέτος το "μπαμ" του καλοκαιριού, με την απόκτηση του κορυφαίου σέντερ στο ΝΒΑ αυτή την εποχή, Άντονι Ντέιβις. Φέτος ήρθε σε ρήξη με τους Πέλικανς, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από αρκετά ματς, αλλά την σεζόν 2017-2018 έκανε πράγματα και... θαύματα. Τέλειωσε την χρονιά έχοντας μέσο όρο 28.1 πόντους (με 34% στα τρίποντα), 11.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 2.6 μπλοκ, αγωνιζόμενος σε 75 ματς, έχοντας χρόνο 36.4 λεπτά ανά παιχνίδι. Οι "κίτρινοι" πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ, το καλύτερο "5άρι" της Λίγκας και αυτόματα γίνονται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην επόμενη σεζόν.

Ο ερχομός του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Λ.Α. δεν έφερε την... άνοιξη στη πόλη. Αντιθέτως, οι Λέικερς έμειναν εκτός playoffs, αντιμετωπίζοντας βέβαια αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες. Ήταν ξεκάθαρο, όμως, πως ο "Βασιλιάς" μόνος του και στα 34 του χρόνια, δεν μπορούσε να οδηγήσει στους τελικούς τους Λέικερς. Ήθελε βοήθεια! Οι "λιμνάνθρωποι", λοιπόν, όχι μόνο έβαλαν δίπλα του τον Άντονι Ντέιβις, αλλά ετοιμάζουν να ισχυροποιήσουν την ομάδα τους και με έναν ακόμη παίκτη πρώτης γραμμής! Ο λόγος για τον 29χρονο πλέι-μέικερ, Κέμπα Ουόλκερ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Χόρνετς. Ετοιμάζονται, λοιπόν, για την δική τους... μαγική τριάδα!

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Δύση είναι περισσότερο δύσκολη και ανταγωνιστική σε σύγκριση με την Ανατολή. Για να την κατακτήσεις, έχεις να αντιμετωπίσεις τους Γουόριορς των Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ, τους Ρόκετς των Πολ και Χάρντεν, τους Θάντερ του Ουέστμπρουκ, ενώ διαθέτουν εξαιρετικές ομάδες και οι Τζαζ, Νάγκετς, Μπλέιζερς, αλλά και οι Σπερς. Οι Λέικερς, λοιπόν, δεν είχαν άλλο χρόνο να περιμένουν να δημιουργήσουν ομάδα μέσω του Ντραφτ. Με τον ΛεΜπρόν να πλησιάζει τα 35, σημασία έχει το τώρα, η επόμενη σεζόν και πλέον οι "κίτρινοι" θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές στο ΝΒΑ.