Στο μυαλό του Λέοναρντ

Η επόμενη μέρα για τον πρωταθλητή Καουάι Λέοναρντ στους Ράπτορς και το NBA.

Στο μυαλό του Λέοναρντ

Οι Ράπτορς στέφθηκαν πρωταθλητές στο NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους με τον Καουάι Λέοναρντ να διαδραματίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην πιο ιστορική στιγμή του Τορόντο.

Το θέμα είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με τον "klaw". Η free agency ξεκινά την 1η Ιουλίου και ο Λέοναρντ θα είναι ο πιο «καυτός» free agent, έχοντας στο βιογραφικό του μια ονειρεμένη χρονιά που ολοκληρώθηκε με την ανάδειξή του σε MVP των τελικών και την κατάκτηση του τίτλου.

Το Τορόντο το περασμένο καλοκαίρι τάραξε τα νερά της Λίγκας με μια ομολογουμένως πολύ ριψοκίνδυνη κίνηση: Έστειλε τον πιστό του «στρατιώτη», ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στους Σπερς, οι οποίοι έστειλαν ως αντάλλαγμα στον Βορρά τον τραυματία και με ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο Καουάι Λέοναρντ.

Εκ των υστέρων βέβαια οι Ράπτορς δικαιώθηκαν απόλυτα, γράφοντας το απόλυτο "success story" την φετινή σεζόν: Ο Λέοναρντ όχι μόνο επέστρεψε υγιής αλλά έγινε και ένας πραγματικός ηγέτης για την ομάδα του, επιπέδου ΛεΜπρόν ή Κόμπι.

Αλλά αυτό πια ανήκει στο παρελθόν. Το θέμα είναι να δούμε τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για Ράπτορς και Λέοναρντ.

Ας δούμε πρώτα τι ξέρουμε. Ξέρουμε ότι οι Ράπτορς δεν βρίσκονταν μέσα στις πρώτες επιλογές του 27χρονου άσου. Τo δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 6ο τελικό: «Όλοι γνωρίζουμε πως το Τορόντο δεν ήταν από τους αγαπημένους προορισμούς, αλλά από την πρώτη μου μέρα σκεφτόμουν μόνο το παρόν». Το παρόν, όχι το μέλλον...

Πολλά δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της σεζόν ενέπλεξαν τον σούπερ σταρ των Καναδών με τους Νικς, Κλίπερς, Λέικερς, Σίξερς και Σέλτικς, μεταξύ άλλων, με τον ίδιο να μην αποκλείει καμία επιλογή για την προσεχή free agency.

Ένας τίτλος του NBA, βέβαια, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Πλέον η αποχώρηση του Λέοναρντ από το Τορόντο φαντάζει λιγότερο πιθανή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πιθανότητα φυγής του έχει εξαλειφθεί.

Το λογικό για τους Ράπτορς είναι φυσικά να θέλουν να κρατήσουν τον Λέοναρντ, προσφέροντάς του ένα καλό συμβόλαιο, αλλά το κυριότερο ένα μακροχρόνιο και ελκυστικό πρότζεκτ, το οποίο θα διατηρήσει τους Καναδούς στα επίπεδα του πρωταθλητισμού.

Από την άλλη, για τον Καουάι οι επιλογές είναι δύο: Είτε επιλέγει να παραμείνει στο Τορόντο και να γίνει ήρωας και αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας του Βορρά, είτε να ψάξει μια νέα πρόκληση σε μία νέα ομάδα υπό κατασκευή είτε προς Λος Άντζελες είτε Νέα Υόρκη μεριά.

Δεν μπορούμε φυσικά να πούμε τι θα επιλέξει τελικά ο Λέοναρντ. Ούτε ο ίδιος δεν θα είναι ακόμα σίγουρος πιο μονοπάτι να διαλέξει. Αυτό, όμως, που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο δις πρωταθλητής στο NBA δεν φοβάται τις προσκλήσεις, ούτε προσκολλάται συναισθηματικά σε ομάδες και πρόσωπα. Έχει μάθει να βάζει στόχους στο μυαλό του και να τους πετυχαίνει, σε όποιο περιβάλλον και αν βρίσκεται. Τόσο απλά...