Μάβερικς, Λέικερς και Νικς στοχεύουν σε Κέμπα Ουόκερ

Στόχος για τρεις ομάδες έχει γίνει ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος αναμένεται να είναι περιζήτητος αυτό το καλοκαίρι.

Μάβερικς, Λέικερς και Νικς στοχεύουν σε Κέμπα Ουόκερ

Έντονο ενδιαφέρον έχει προκύψει από πολλούς οργανισμούς του ΝΒΑ για την περίπτωση του Κέμπα Ουόκερ. Μιλάμε για έναν παίκτη που προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (25,6 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ). Επιλέχτηκε ως βασικός σε All-Star Game για πρώτη φορά στη οκταετή πορεία του στη λίγκα, ενώ συμπεριλήφθηκε και στη τρίτη καλύτερη πεντάδα αυτής.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται πως γίνεται ένας… κακός χαμός για τον All-Star γκαρντ. Σύμφωνα με δημοσιογράφους από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι Λος Άντζελες Λέικερς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντάλας Μάβερικς «πολιορκούν» τον έμπειρο περιφερειακό, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς τους στόχους στη φετινή free agency.

Το μοναδικό μειονέκτημα για τα τρία franchise, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στον 29χρονο απόφοιτο του Κονέκτικατ τo max συμβόλαιο που δικαιούται, παρά μόνο ένα… μέρος του.

Συγκεκριμένα, οι τρεις «μνηστήρες» έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον σταρ των Χόρνετς μέχρι τετραετές συμβόλαιο, αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, η Σάρλοτ μπορεί να εξαλείψει κάθε τέτοια προσφορά καθώς έχει το χώρο για να καλύψει το πλήρες συμβόλαιο που δικαιούται ο παίκτης, κάνοντας πρόταση 221 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια, ήτοι το απόλυτο supermax!

Η αλήθεια είναι πως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τους μάνατζερ των τριών οργανισμών, καθώς με την επιλογή του Κέμπα σε All-NBA Team «ξεκλειδώθηκε» αυτόματα η δυνατότητά του να ζητήσει το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο, αντί για το απλό max των 189 εκατομμυρίων. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία καθώς και έτσι δεν θα μπορούσαν να το καλύψουν, ωστόσο, θα μειωνόταν η διαφορά με τη συμφωνία που του προσφέρει η ομάδα του.

Σίγουρα ο Κέμπα μπορεί να επιλέξει τα λεφτά και να εξασφαλίσει το (πιθανότατα) καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Ωστόσο, η προοπτική που υπάρχει στις «Σφήκες» για πρωταθλητισμό είναι μάλλον μηδαμινό, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν αποτελούν μεγάλη αγορά, δηλαδή οι υπόλοιποι σούπερ-σταρ δεν θα τους προτιμήσουν ως πιθανό προορισμό, έχουν και το μειονέκτημα του ότι έχουν γεμίσει το ρόστερ τους με μέτριους παίκτες, οι οποίοι αμείβονται με συμβόλαια που δεν αξίζουν και ουσιαστικά δεν αφήνουν ελεύθερο χώρο στο salary cap, ώστε η ομάδα να κινηθεί.

Μία γρήγορη ματιά στο μισθολόγιο της ομάδας του Μάικλ Τζόρνταν θα αποδείξει αυτό που αναφέρουμε και πιο πάνω: Νίκολας Μπατούμ-25,565,217 εκατομμύρια για τη σεζόν 2019/2020, Μάρβιν Ουίλιαμς-15,006,250 εκατομμύρια για τη σεζόν 2019/2020, Μπίσμακ Μπιγιόμπο 17,000,000 εκατομμύρια για τη σεζόν 2019/2020.

Ουσιαστικά ο τρόπος σύνθεσης του ρόστερ των Χόρνετς αποτελεί «αγκάθι» για την επικείμενη παραμονή του Κέμπα, ενώ στα πλην πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας, Τζέρεμι Λαμπ, είναι επίσης ελεύθερος και αναμένεται να βρει μία εξαιρετική πρόταση μετά από μία τόσο καλή σεζόν (15,3 πόντοι, 5,5 ριμπάουντ, 44% συνολική ευστοχία).

Στην αντίπερα όχθη, μπορεί το οικονομικό κομμάτι να απέχει αρκετά, ωστόσο οι προοπτικές αποτελούν κάτι εντελώς διαφορετικό. Πέρα από την συνύπαρξη με τον Λεμπρόν στο Λ.Α. και την δυνατότητα να αγωνιστεί σε μία μεγάλη αγορά γα πρώτη φορά στη καριέρα του, η περίπτωση των Μάβερικς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ένα πολύ δυνατό ρόστερ χτίζεται στο Ντάλας (Ντόνσιτς, Πορζίνγκις) και με πιθανή «πτώση» του Χιούστον και την σταδιακή «παρακμή» του Σαν Αντόνιο, θα μπορούσαμε κάλλιστα να κάνουμε λόγο για τη νέα δυναστεία του Τέξας.

Φυσικά το πείραμα του «Μεγάλου Μήλου» θα έπρεπε α ενθουσιάζει τον οποιονδήποτε. Η πιθανή συνεύρεση με έναν έτερο σούπερ-σταρ στη Νέα Υόρκη, σε συνδυασμό με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό κορμό παικτών (Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, Κέβιν Νοξ) μπορεί να σηματοδοτήσει την «αναγέννηση» των Νικς.

Οι επιλογές πολλές, τα ενδεχόμενα ακόμη περισσότερα. Ο Κέμπα Ουόκερ είναι ένα από τα πρόσωπα του καλοκαιριού και σίγουρα το ενδιαφέρον που έδειξαν, τις τελευταίες μέρες, οι τρεις ομάδες δεν θα είναι… σποραδικό.