ΝτεΡόζαν: «Οι Ράπτορς έπρεπε να με θυσιάσουν για να βελτιωθούν»

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν αναγνωρίζει ότι οι Ράπτορς έκαναν αυτό που έπρεπε για να κάνουν την υπέρβαση και να φτάσουν στους τελικούς του NBA.

ΝτεΡόζαν: «Οι Ράπτορς έπρεπε να με θυσιάσουν για να βελτιωθούν»

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δυσάρεστης κατάσταση για τον ίδιο όταν είχε παραχωρηθεί με ανταλλαγή μαζί με τον Τζέικομπ Πετλ στους Σπερς, ώστε να αποκτήσουν οι Ράπτορς τον Καουάι Λέοναρντ.

Η πικρία του ήταν εμφανής και εν μέρει δικαιολογημένη, αφού είχε περάσει όλη του την καριέρα στο Τορόντο. Αυτό αποτυπωνόταν και στις τότε δηλώσεις του: «Δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς. Δεν υπάρχει πίστη και αφοσίωση. Σε πουλάνε γρήγορα και μάλιστα για τίποτα».

Πλέον, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ιστορική απόφαση Ράπτορς και Σπερς και με τους Καναδούς να βρίσκονται στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ο ΝτεΡόζαν βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο. Ωστόσο, φαίνεται ότι στην παρούσα φάση διαχειρίζεται πολύ καλύτερα την κατάσταση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο άσος των Σπερς δεν δίστασε να τοποθετεί για την παλιά του ομάδα:

«Νομίζω ότι το έχω πει μόνο στους κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά αν δεν υπήρχαν όλα όσα προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και όσα έκανα, τίποτα από αυτά που έγιναν φέτος θα μπορούσαν να συμβούν. Πάλεψα, θυσίασα πράγματα, έσπρωξα τα όριά μου και έφτασα στο σημείο που έπρεπε να με θυσιάσουν οι Ράπτορς για να βελτιωθούν. Έπρεπε να κάτσω και να σκεφτώ ότι είμαι ο λόγος που τόσα πράγματα που ακολούθησαν έγιναν πιθανά».

Στη συνέχεια ο ΝτεΡόζαν δήλωσε ότι «πρέπει να αναγνωρίσει κάποιος στους Ράπτορς ότι αισθάνθηκαν πως ήταν η ώρα να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθούν. Σίγουρα πληγώθηκα, επειδή βρισκόμουν εκεί από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 28. Ό,τι έμαθα, ό,τι κέρδισα συνέβη εκεί. Το να αποχωρήσω όταν δεν το περίμενα με αιφνιδίασε. Είμαστε άνθρωποι κι εμείς».

Κλείνοντας ο ΝτεΡόζαν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κολλητό του, Κάιλ Λάουρι: «Υποστηρίζω τον καλύτερο φίλο μου, θέλω να πετύχει κάτι για το οποίο προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια και έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει. Όλοι στην ομάδα ξέρουν ότι τους υποστηρίζω».