Ράπτορς - Ουόριορς: Τελικοί με φαβορί και αουτσάιντερ

Το Τορόντο που θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και το Γκόλντεν Στέιτ που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του.

 Ράπτορς - Ουόριορς: Τελικοί με φαβορί και αουτσάιντερ

Επιτέλους, η πιο μεγάλη στιγμή του NBA πλησιάζει! Τα ξημερώματα της Παρασκευής (31/5, 04:00) ξεκινούν οι τελικοί του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Από την μία πλευρά, έχουμε τους πρωτάρηδες Ράπτορς, οι οποίοι, παρά το πλεονέκτημα έδρας, λογίζονται ως αουτσάιντερ λόγω της απειρίας τους σε τέτοια ματς (πρώτη φορά συμμετάσχουν σε τελικούς). Από την άλλη, έχουμε τους πρωταθλητές Ουόριορς, μια ομάδα φαινόμενο με 3 πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια και ένα ρόστερ που απαρτίζεται από σούπερ σταρς.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ειδικές συνθήκες: Το Τορόντο είναι σε εξαιρετικά καλό φεγγάρι, κάνοντας το 0-2 με τέσσερις σερί νίκες 4-2 επί των Μπακς. Ακόμα, τους οδηγεί ένας τρομερός Καουάι Λέοναρντ στα πλέι οφ, ο οποίος ως πραγματικός ηγέτης και έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και το 100% των συμπαικτών του.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ουόριορς μπορεί να βρέθηκαν με σκούπα στους τελικούς, ωστόσο, δεν βρίσκονται και στην καλύτερη τους σεζόν: Έχοντας σκαμπανεβάσματα μέσα στη χρόνια και την ίδια ώρα φήμες και δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ηχηρές αποχωρήσεις το προσεχές καλοκαίρι από το Όκλαντ, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Συν του ότι η πολύ σοβαρή απουσία του Κέβιν Ντουράντ μπορεί να μην φάνηκε κόντρα στους Μπλέιζερς, αλλά σίγουρα θα φανεί κόντρα στην ασφυκτική άμυνα των Ράπτορς.

Με λίγα λόγια, το Τορόντο έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0 ή και το 2-0, έχοντας την εκπληκτική του έδρα για σύμμαχο στο πλευρό του, την στιγμή που το Γκόλντεν Στέιτ καλείται να αποδείξει απέναντι σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο ότι παραμένει η ομάδα-φαινόμενο που άλλαξε τα δεδομένα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είδωμεν…

Το πρόγραμμα των Τελικών του NBA:

Game 1: Ράπτορς - Oυόριορς, Παρασκευή 31/5 (04:00)

Game 2: Ράπτορς - Oυόριορς, Δευτέρα 3/6 (03:00)

Game 3: Oυόριορς - Ράπτορς, Πέμπτη 6/6 (04:00)

Game 4: Oυόριορς - Ράπτορς, Σάββατο 8/6 (04:00)

Game 5: Ράπτορς - Oυόριορς, Τρίτη 11/6 (04:00)

Game 6: Oυόριορς - Ράπτορς, Παρασκευή 14/6 (04:00)

Game 7: Ράπτορς- Oυόριορς, Δευτέρα 17/6 (03:00)