Ο Αντετοκούνμπο, ο Χόρφορντ και οι... Μπαχάμες...

Τι δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη σειρά με τους Σέλτικς στα πλέι οφ του ΝΒΑ και που κολλάνε οι... Μπαχάμες...

Ο Αντετοκούνμπο, ο Χόρφορντ και οι... Μπαχάμες...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για τη σειρά με τους Σέλτικς στα ημιτελικά των πλέι οφ του ΝΒΑ που αρχίζει την Κυριακή του Πάσχα (20.00 το πρώτο ματς στο Μιλγουόκι).

Ο άσος των Μπακς μίλησε γι' αυτούς τους αγώνες, την αγωνιστική του κατάσταση και την τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στους Κέλτες...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τους Σέλτικς:
«Οι Σέλτικς δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Παίζουν ωραίο μπάσκετ, παίζουν επιθετική άμυνα και έχουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, έχουν τον Καϊρί φέτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε παιχνίδια».

Για τις περσινές αναμετρήσεις με τους Σέλτικς:
«Είναι διαφορετική κατάσταση, αλλά πάντα υπάρχει ο εγωισμός και η υπερηφάνεια, και θέλεις να κερδίσεις γιατί έχασες πέρσι. Νομίζω πως κανείς δεν έχει χωνέψει την ήττα στο Game 7 πέρσι, αλλά ελπίζω πως όλοι θα επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε φέτος, να κερδίσουμε τη σειρά και να μην επαναλάβουμε το περσινό αποτέλεσμα».

Για την μονομαχία Μπρουκ Λόπεζ – Αλ Χόρφορντ:
«Ο Μπρουκ πρέπει να συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε, να ανοίγει το γήπεδο, να βάζει τα σουτ. Αμυντικά πρέπει να πιέσουμε τον Χόρφορντ, ο οποίος έχει συνέχεια στο νου του την πάσα και πρέπει να μην του δώσουμε την άνεση να βρει τον ελεύθερο παίκτη».

Για τις 6 ημέρες ξεκούρασης που είχαν οι Μπακς στη διάθεσή τους:
«Ναι, είναι περίεργο να κάθεσαι για 6 μέρες. Θα μπορούσα να πάω μίνι – διακοπές, να πάω στις Μπαχάμες και να επιστρέψω! Να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα να παίζαμε σήμερα και να τελειώναμε! Πρέπει όμως να περιμένουμε και να είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή».

Για το πλεονέκτημα της έδρας:
«Το να παίζεις εντός έδρας είναι πάντα καλύτερο, παίζεις μπροστά στους φιλάθλους σου, ξέρεις τα στεφάνια, σου δίνει πλεονέκτημα. Πέρσι κανείς δεν μπόρεσε να πάρει εκτός έδρας νίκη και έτσι οι Σέλτικς μας απέκλεισαν. Φέτος εμείς έχουμε το πλεονέκτημα, δουλέψαμε σκληρά για αυτό σε όλη τη σεζόν, αλλά πρέπει να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ, γιατί αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα που θα σε τιμωρήσει αν γίνεις επιπόλαιος. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τους παίκτες που θα τον μαρκάρουν:
«Περιμένω να με μαρκάρουν διαφορετικοί παίκτες και σίγουρα ο Αλ Χόρφορντ θα είναι ένας από αυτούς. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, έχει μέγεθος και είναι γρήγορος. Εγώ θα πρέπει να είμαι επιθετικός, να πάω προς το καλάθι. Θα κάνω προσαρμογές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πολλές ομάδες προσπαθούν να με σταματήσουν επιχειρώντας να κερδίσουν επιθετικό φάουλ. Είναι κάτι που σκέφτομαι και πρέπει να παίξω έξυπνα απέναντι σε αυτή την τακτική».

Για το πώς νιώθει μετά από όλες αυτές τις μέρες ξεκούρασης:
«Νιώθω πολύ καλά, ξεκουράστηκα και νιώθω φρέσκος σωματικά και πνευματικά. Το ίδιο νομίζω ότι ισχύει για όλη την ομάδα».

Για την φόρμα των Σέλτικς:
«Ναι, νομίζω ότι παίζουν πολύ καλά αυτή την περίοδο. Όμως πιστεύω στη δική μας ομάδα και θεωρώ πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να εμπιστευτούμε τον προπονητή μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε νίκες».