Ντιρκ Νοβίτσκι, τέλος - Ανακοινώνει την απόσυρσή του και «γκρεμίζεται» το γήπεδο (vid)

Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης και κυρίως ακούστε τι γίνεται.

Ντιρκ Νοβίτσκι, τέλος - Ανακοινώνει την απόσυρσή του και «γκρεμίζεται» το γήπεδο (vid)

Είκοσι ένα χρόνια λαμπρής καριέρας στο NBA για τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ. Και τότε το γήπεδο πήρε φωτιά. Ο κόσμος φώναζε το όνομά του, τον αποθέωνε σε μια ανατριχιαστική στιγμή.

Ο Γερμανός ανακοίνωσε μετά το τέλος του αγώνα με τους Σανς το αντίο του. Οι συμπαίκτες του παρατάχθηκαν στο κέντρο μαζί με τον ιδιοκτήτη Μαρκ Κιούμπαν και τον προπονητή Ρικ Καρλάιλ. Εκεί και ο Λάρι Μπερντ, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και τον αποθέωσε ενώ λίγο αργότερα ο Κιούμπαν του υποσχέθηκε το μεγαλύτερο άγαλμα, που θα έχει δημιουργηθεί ποτέ σε γήπεδο.

«Αυτό είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μου», είπε ο μεγάλος σταρ των Μάβερικς, ο οποίος ήταν επιλέχθηκε στο Νο9 του ΝΒΑ Draft του 1998 από τους Μπακς και παραχωρήθηκε την ίδια ημέρα στο Ντάλας για χάρη του Ρόμπερτ Τρέιλορ.

Από τότε πέρασαν 21 σεζόν με τον απολογισμό του -πάντα με την ίδια φανέλα- να είναι κατά μέσο όρο 20.7 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ. Πήρε το πρωτάθλημα το 2011 και ήταν ο MVP των Τελικών.