Η μαγική βραδιά του Ουέστμπρουκ: Ο Ράσελ ντύθηκε... Τσάμπερλεϊν (vid)

Έγραψε ιστορία ο άσος των Θάντερ, κατορθώνοντας κάτι που μόνο ο άλλοτε θρύλος του NBA είχε καταφέρει μέχρι σήμερα!

Η μαγική βραδιά του Ουέστμπρουκ: Ο Ράσελ ντύθηκε... Τσάμπερλεϊν (vid)

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν εξωπραγματικός στη νίκη των Θάντερ επί των Λέικερς με 119-103, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα Σίτι ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους, 21 ασίστ, 20 ριμπάουντ. Μόνο ένας ακόμα παίκτης έχει πετύχει triple-double με +20 στις τρεις στατιστικές κατηγορίες στην ιστορία του NBA: Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στις 2 Φεβρουαρίου 1968 στη νίκη των Σίξερς επί των Πίστονς με 131-121!

Τότε, ο άσος της Φιλαδέλφεια είχε σημειώσει 22 πόντους, είχε μαζέψει 25 ριμπάουντ, ενώ είχε μοιράσει 21 ασίστ. Χρειάστηκε να περάσουν 51 ολόκληρα για να επαναληφθεί ένα ανάλογο επίτευγμα στα παρκέ του ΝΒΑ.

Δείτε τα highlights από τη μυθική βραδιά του Ουέστμπρουκ:

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο εκρηκτικός γκαρντ αφιέρωσε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στη μνήμα του ράπερ Νίπσι Χασλ, ο οποίος δολοφονήθηκε προ λίγων ημερών στο Λος Άντζελες.

«Αυτό ήταν για τον Νίπσι», φώναξε ο Ουέστμπρουκ χτυπώντας στο χέρι στο στήθος του, λίγο αφότου μάζεψε το 20ο του ριμπάουντ. Ο άσος των Θάντερ και ο εκλιπών μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά στο Λος Άντζελες και η είδηση του θανάτου τον επηρέασε βαθύτατα.