Γκασόλ: «Ο Γιάννης είναι ο MVP της σεζόν»

Ο Πάου Γκασόλ έκανε σύγκριση μεταξύ του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κόμπι Μπράιαντ και επεσήμανε πως ο Έλληνας φόργουορντ αξίζει το βραβείο του MVP της σεζόν.

Γκασόλ: «Ο Γιάννης είναι ο MVP της σεζόν»

Ο Πάου Γκασόλ είναι πλέον συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, με την ομάδα τους πλέον να κάνει όνειρα ακόμη και για συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο Ισπανός σέντερ αναφέρθηκε στη ποιότητα του Έλληνα διεθνή φόργουορντ, λέγοντας τα εξής: «Δουλεύει τόσο πολύ, όπως ακριβώς όλοι οι μεγάλοι παίκτες. Ο Κόμπι ήταν ο πιο μανιακός, όσον αφορά την δουλειά - νωρίς, αργά, κάθε ώρα - επειδή ήταν εμμονικός με το να είναι ο καλύτερος κι έκανε ό,τι χρειαζόταν. Ο Γιάννης επίσης είναι το ίδιο εργατικός, ίσως έχει διαφορετικό πρόγραμμα, γιατί ο Κόμπι ήταν λίγο... off, όσο προχωρούσε το πρόγραμμά του, αλλά έχει την επιθυμία να είναι ο καλύτερος. Είναι πολύ... επιθετικός, προσεγγίζει το παιχνίδι με πολύ ανταγωνιστικό τρόπο και το αγαπάει».

Για το αν αξίζει το βραβείο του MVP: «Σίγουρα είναι ο MVP! Όταν είσαι ο καλύτερος παίκτης στην καλύτερη ομάδα, τότε πρέπει να πάρεις αυτού του είδους την αναγνώριση. Δεν είναι κάτι στον... αυτόματο. Η σεζόν που κάνει δεν είναι καλή, είναι τέλεια, κυριαρχεί! Ναι, ο Χάρντεν έχει εντυπωσιακά νούμερα, ναι, ο Ουέστμπρουκ κάνει triple double κι έχουν ήδη τιμηθεί γι' αυτά, αλλά αυτός ο τύπος (Αντετοκούνμπο) έχει οδηγήσει την ομάδα του στο καλύτερο ρεκόρ της λίγκας, οπότε θεωρώ πως πρέπει να είναι στην κορυφή αυτής της συζήτησης».

Για το τι τον γοητεύει σαν παίκτης στο αγωνιστικό στυλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ως παίκτης, επηρεάζει το παιχνίδι με πολλούς τρόπους. Μού αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει τους αγώνες, το πόσο σκληρά δουλεύει, όταν δεν είναι στο παρκέ, έχει... δεσμευτεί με το να είναι ο καλύτερος και κάνει ό,τι χρειάζεται. Περνάει πολλές ώρες στο γήπεδο, έρχεται ακόμα και στα ρεπό, προετοιμάζεται. Αν θέλεις να είσαι αυτός ο παίκτης (ο καλύτερος), τότε αυτό πρέπει να κάνεις» και συμπλήρωσε: «Σε τόσο νεαρή ηλικία, δείχνει μεγάλη ωριμότητα κι επιθυμία και αυτό είναι που με εκπλήσσει περισσότερο!».