Ο Τζαμπάρ μάζεψε 3.000.000 $ για τα παιδιά του Λος Άντζελες στη δημοπρασία με 234 κειμήλια

Ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, συγκέντρωσε χθες σχεδόν τρία εκατομμύρια δολάρια (2,6 εκατομμύρια ευρώ) από τη δημοπράτηση μεριών από τα τρόπαια και τα κειμήλια του.

Ο Τζαμπάρ μάζεψε 3.000.000 $ για τα παιδιά του Λος Άντζελες στη δημοπρασία με 234 κειμήλια

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ESPN, ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, πούλησε συνολικά 234 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων από τα πέντε δακτυλίδια του σαν πρωταθλητής, που είχε κατακτήσει με τους Λέικερς τη δεκαετία του 1980.
Το αντικείμενο που έλαβε την υψηλότερη προσφορά ήταν το δακτυλίδι για τον τίτλο του 1987, το οποίο αγοράστηκε για σχεδόν 400.000 δολάρια, για την ακρίβεια 398.937,50.

Η μπάλα του τελευταίου του αγώνα την κανονική περίοδο το 1989 έφτασε στα 270.000 δολάρια, ενώ τρία από τα έξι τρόπαια MVP του NBA αγοράστηκαν σχεδόν για 120.000 δολάρια το καθένα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ανακοίνωση της δημοπρασίας που διοργανώθηκε από τον Οίκο Δημοπρασιών Goldin, ο Τζαμπάρ εξήγησε ότι «δεν ήταν μέρος αυτού του καταλόγου των αθλητών αναγκάζονται να πουλήσουν πιο όμορφες αναμνήσεις τους για να πληρώσουν τα χρέη τους».

Μετά από οικονομικές δυσκολίες στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είναι τώρα «σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση», εξήγησε.

Τα έσοδα από την πώληση αυτά θα διατεθούν στο ίδρυμα του , Skyhook (από την περίφημη ραβέρσα του που έγινε σήμα κατατεθέν στην καριέρα του), που βοηθά τα παιδιά του κέντρου της πόλης του Λος Άντζελες.

«Όταν πρέπει να διαλέξω μεταξύ του να έχω στην αποθήκη μου ένα δαχτυλίδι ή ένα βραβείο και να δώσω σε κάποια παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους, η απόφαση είναι η προφανής: τα πουλάω όλα», τόνισε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μεταξύ 1969 και 1989 κέρδισε έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ, το ένα με το Μιλγουόκι (1971), και πέντε με τους Λέικερς στη χρυσή περίοδο του «Showtime» με τον Μάτζικ Τζόνσον. Εξελέγη έξι φορές καλύτερος παίκτης του NBA και εξακολουθεί να κατέχει πολλά ρεκόρ, όπως πόντων στην κανονική περίοδο (38. 387) και παιχνιδιών (1.560).

Το ίδρυμα του, ονόματι Skyhook Foundation υποστηρίζει άπορα παιδιά στην ενασχόλησή τους με τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας