Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η... καριέρα του Τζαμπάρ

Σε... δημοπρασία τίθενται μέχρι το Σάββατο η «θητεία» και τα κατορθώματα του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η... καριέρα του Τζαμπάρ

Τα τέσσερα δαχτυλίδια που κατέκτησε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ με τους «λιμνανθρώπους» (1980, 1985, 1987, 1988), καθώς και άλλα αναμνηστικά από τη θρυλική του καριέρα θα μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας του ο 71χρονος «μεγάλο μέρος των εσόδων» θα ωφελήσει τo «Skyhook», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

«Όταν πρόκειται για την επιλογή ανάμεσα στην αποθήκευση ενός δαχτυλιδιού πρωταθλήματος ή ενός τροπαίου σε ένα δωμάτιο ή την παροχή στα παιδιά της ευκαιρίας να αλλάξουν τη ζωή τους, η επιλογή είναι πολύ απλή. Πουλήστε τα όλα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζαμπάρ και πρόσθεσε:

«Κοιτάζοντας πίσω σε ό,τι έκανα με τη ζωή μου, αντί να κοιτάζω τη λάμψη των κοσμημάτων, γιορτάζοντας κάτι που έκανα εδώ και πολύ καιρό, προτιμώ να κοιτάξω το χαρούμενο πρόσωπο ενός παιδιού. Αυτή είναι μια ιστορία που δεν έχει καμία τιμή».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την «Goldin Auctions», ενώ από την Τρίτη (26/02) το απόγευμα, η προσφορά για το δαχτυλίδι του από το πρωτάθλημα NBA του 1985 έχει φτάσει τα 85.000 δολάρια και η προσφορά για μία υπογεγραμμένη μπάλα από τον τελικό του 1989 τα 75.000 δολάρια.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας