ΝΒΑ: Τρίτος καλύτερος «τριποντάκιας» ο Κάρι!

Ο Στεφ Κάρι βρίσκεται κοντά στο να γίνει ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών.

ΝΒΑ: Τρίτος καλύτερος «τριποντάκιας» ο Κάρι!

Οταν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Στεφ Κάρι θα έχει ξεχωριστή θέση στο «πάνθεον» του ΝΒΑ. Και οι λόγοι είναι αρκετοί. Ένας εξ'αυτών, είναι και η εντυπωσιακή ευστοχία του έξω από την γραμμή του «τριπόντου».

Ο Αμερικανός άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σουτέρ τριπόντων, καθώς στον νικηφόρο αγώνα με τους Σικάγο Μπουλς (146-109), ευστόχησε σε πέντε τρίποντα, φθάνοντας στον εντυπωσιακό απολογισμό των 2.285 σουτ έξω από την γραμμή. Ο τρις πρωταθλητής του ΝΒΑ, ξεπέρασε τον Τζέισον Τέρι που από το 1999 μέχρι το 2018 (σ.σ. έπαιξε σε Ατλάντα και Ντάλας) και σε 1.410 αγώνες σημείωσε 2.282 τρίποντα.

Ο Κάρι που έφθασε στην 3η θέση του πίνακα, μετά από μόλις 656 αγώνες, έχει μπροστά του τον Ρέτζι Μίλερ που έχει ευστοχήσει σε 2.560 τρίποντα και τον Ρέι Αλεν που βρήκε στόχο έξω από την γραμμή 2.973 φορές.

«Το να βλέπω το όνομα μου δίπλα σε παίκτες τέτοιας ποιότητας, είναι απίστευτο. Θα κάνω ότι μπορώ για να τους πλησιάσω», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο 30χρονος άσος.