Επίθεση Τούρκογλου σε Καντέρ: «Προσπαθεί να λερώσει την Τουρκία»

Ο άλλοτε άσος των Σακραμέντο Κινγκς και της Εφές άσκησε σφοδρή κριτική στον Ενές Καντέρ των Νικς κατηγορώντας τον για αντί-τουρκική προπαγάνδα!

Επίθεση Τούρκογλου σε Καντέρ: «Προσπαθεί να λερώσει την Τουρκία»
Τα φιλαράκια τα καλά...

Το γεγονός ότι ο Ενές Καντέρ τοποθετείται δημόσια κατά του καθεστώτος Ερντογάν ενοχλεί πολλούς στην Τουρκία κι ένας εξ αυτών είναι ο Χέντο Τούρκογλου. Ο τελευταίος, παλιός άσος του ΝΒΑ με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, των Ορλάντο Μάτζικ και άλλων, αλλά και της Εφές στην Ευρώπη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Καντέρ, κατηγορώντας τον για αντί-τουρκική προπαγάνδα και πολιτικά παιχνίδια, τα οποία έχουν ως στόχο να πλήξουν την γειτονική χώρα, ενώ τον χαρακτήρισε και οπαδό τρομοκρατών.

Ο νυν άσος των Νικς δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα της Νέας Υόρκης στο Λονδίνο, για το καθιερωμένο ετήσιο ματς που γίνεται στην Αγγλία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τους Σίξερς η ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του, καθώς ο Καντέρ δεν θα μεταβεί στο Νησί επειδή όπως δήλωσε, φοβάται πως θα γίνει στόχος Τούρκων εκτελεστών, οι οποίοι που θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν διαταγές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, ο Τούρκογλου καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Καντέρ, τονίζοντας στη δήλωσή του:

«Είδα με προβληματισμό τα νέα σχετικά με τις ψευδαισθήσεις του Ενές Καντέρ που στοχοποιούν την Τουρκία. Πρόκειται για άνθρωπο που δήλωσε πίστη στον Τρομοκράτη Φετουλάχ Γκιουλέν και που υποστήριξε ότι θα χάσει το ματς στο Λονδίνο επειδή φοβάται πως θα δολοφονηθεί.

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες εξαιτίας του προβλήματος με την βίζα που αντιμετωπίζει από το 2017. Με άλλα λόγια, ο Καντέρ δεν μπορεί να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο όχι επειδή φοβάται για τη ζωή του, όμως υποστηρίζει, αλλά γιατί έχει πρόβλημα με την βίζα και το διαβατήριό του. Αυτή είναι η αλήθεια, καθώς εκείνος προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με παράλογες κρίσεις και πολιτικά σχόλια.

Τέτοιες τοποθετήσεις δείχνουν για ακόμα μία φορά την πολιτική του προσπάθεια να λερώσει την Τουρκία, όπως και την προσπάθειά του να δείξει σημαντικός, καλύπτοντας τις αντιφάσεις της αθλητικής του καριέρας.

Ο Καντέρ όχι μόνο δεν είναι στόχος της Τουρκίας, η οποία κυβερνάται από νόμους, αλλά προχωρά σε άδικες κατηγορίες και επίσης χαρακτηρίζει τη βρετανική ασφάλεια αδύναμη σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Είναι ξεκάθαρο ότι οι τοποθετήσεις του είναι παράλογες και διαστρεβλώνουν την αλήθεια».