Άδωνις: «Ο... Ακενοτούμπο λέει ότι είναι Έλληνας» - Τι απάντησε ο ΠΣΑΚ

Αντιδράσεις μετά τα όσα είπε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Άδωνις: «Ο... Ακενοτούμπο λέει ότι είναι Έλληνας» - Τι απάντησε ο ΠΣΑΚ

Την αντίδραση του ΠΣΑΚ προκάλεσαν όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον σταρ των Μπακς, τον οποίο αποκάλεσε... Ακενοτούμπο.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο "Blue Sky" αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας ότι έχει μόνο ελληνική ιθαγένεια, καθώς δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά «κάπου στην Αφρική», κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού έχει γεννηθεί, έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχει λάβει ελληνική μόρφωση.

«Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας δεν παίζει;» λέει αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο Blue Sky. Στη συνέχεια, αφού προφέρει σωστά το όνομα του star του NBA, προσθέτει. «Ο Αντετοκούνμπο ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε. Πώς τον λένε; "Ο Έλληνας" τον λένε και καλώς τον αποκαλούν έτσι».

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

“Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, οι δηλώσεις του κύριου Άδωνι Γεωργιάδη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί ίνδαλμα για εκατομμύρια παιδιά και διαφημίζει όσο κανένας τη χώρα μας στο εξωτερικό, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως οι δηλώσεις του κύριου Αδωνι Γεωργιάδη, ήταν από άγνοια και δεν έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και προβολής.

Ο σύνδεσμος μας είναι υπερήφανος για τον Γιάννη, όπως και για κάθε Έλληνα καλαθοσφαιριστή και αθλητή γενικότερα.

Ο αθλητισμός ενώνει και είναι πάνω απ’ όλα.

Ο αθλητισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά.

Η πολιτική;”