Η επιβεβλημένη απομάκρυνση Γκρίφιν και η επόμενη μέρα στον πάγκο των Μπακς

Ο μονόδρομος της απομάκρυνσης Γκρίφιν από τον πάγκο των Μπακς και η επόμενη μέρα στο Μιλγουόκι.

Η επιβεβλημένη απομάκρυνση Γκρίφιν και η επόμενη μέρα στον πάγκο των Μπακς

Είχαμε γράψει στη στήλη μας στο ΦΩΣ της 9ης Δεκεμβρίου ότι η κλεψύδρα του Έιντριαν Γκρίφιν στους Μπακς αδειάζει. Από τότε μέχρι σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο, με εξαίρεση κάποιες εμφανίσεις που οφείλονται στην ατομική ποιότητα των παικτών του Μιλγουόκι.

Ο πρωτάρης head coach των «ελαφιών» είχε μία δύσκολη αποστολή, όταν παρέλαβε την ομάδα, έχοντας ως στόχο όχι μόνο να οδηγήσει τους Μπακς σε πορεία πρωταθλητισμού, αλλά και να ενσωματώσει οργανικά τον νεοαποκτηθέντα Ντάμιαν Λίλαρντ και να βρει το φάρμακο για το ομολογουμένως μεγάλο κενό που άφηνε κυρίως στην άμυνα και την οργάνωση ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Εντέλει, ο Αμερικανός τεχνικός όχι μονό δεν τα κατάφερε στη διαχείριση του ρόστερ και τη δημιουργία ταυτότητας, αλλά και ο ίδιος έδειχνε αβέβαιος και μουδιασμένος στον πάγκο μίας ομάδας με στόχο το πρωτάθλημα. Υπήρξαν αρκετά παραδείγματα στη σεζόν που ο Γκρίφιν αδυνατούσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα, γεγονός που κόστισε στα «ελάφια».

Επομένως, η απομάκρυνσή του ήταν όχι μόνο επιβεβλημένη αλλά και επείγουσα, ώστε οι Μπακς να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για τους Μπακς; Η φερόμενη πρώτη επιλογή του Μιλγουόκι είναι ο Ντοκ Ρίβερς, πράγμα που δεν πρέπει να προξενεί αίσθηση, δεδομένου του βιογραφικού του και του στυλ του. Αλλά ας μην προτρέχουμε, αφού έχουμε δει ξανά και ξανά στο NBA ότι... ουδείς μονιμότερος του προσωρινού.

Αν δηλαδή η ομάδα αρχίζει να ρολάρει με τον Τζο Προύντι, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι Μπακς θα πορευτούν με εκείνον τουλάχιστον για το υπόλοιπο της σεζόν...

UPDATE: Την ώρα που γράφονταν οι παραπάνω γραμμές δεν είχε επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ Μπακς και Ρίβερς. Τελικά, τα «ελάφια» επέλεξαν να μην ρισκάρουν με πειράματα, αλλά να πραγματοποιήσουν μία φαινομενικά πιο σίγουρη κίνηση.