NBA: Ο Σκοτ Πόλαρντ σε λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς

Ο παλιός άσος του ΝΒΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και τελεί εν αναμονή κατάλληλου δότη.

NBA: Ο Σκοτ Πόλαρντ σε λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς

Πολλοί λάτρεις του «μαγικού κόσμου» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα τον θυμούνται για τα περίεργα κουρέματά του και τα πολύχρωμα μαλλιά του, όμως ο Σκοτ Πόλαρντ υπήρξε και πρωταθλητής το 2008 στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς.

Ο ύψους 2,11μ. γίγαντας πλέον είναι 48 ετών, έχοντας σταματήσει το μπάσκετ εδώ και μια 15ετία. Έκτοτε ο Αμερικανός έχει ασχοληθεί με σχολιασμό σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, ενώ το 2016 μετείχε και στην αμερικανική έκδοση του γνωστού ριάλιτι Survivor.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο πρώην σέντερ του ΝΒΑ δίνει μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη μάχη σε σχέση με αυτές που έδινε στα μπασκετικά παρκέ. Ειδικότερα, ο Πόλαρντ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, το οποίο μάλιστα χρήζει άμεσης επέμβασης.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, ο Πόλαρντ έχει γενετικό πρόβλημα στην καρδιά, το οποίο πυροδοτήθηκε από μία ίωση που τον ταλαιπώρησε το 2021. Μάλιστα, το πρόβλημα είναι τέτοιο που ο Αμερικανός βρίσκεται ήδη σε λίστα αναμονής για κατάλληλο δότη, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο γενετικό πρόβλημα στην καρδιά είχε παρουσιάσει και προ 30 ετών ο πατέρας του, Περλ Πόλαρντ, ο οποίος πέθανε από την ασθένεια καθώς τότε δεν είχε βρεθεί κατάλληλος δότης. Ο πατέρας του Πόλαρντ, όπως και ο Σκοτ, είχε επίσης παίξει μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.