Πόποβιτς: «Αυτό δεν είναι μπάσκετ, είναι τσίρκο»

Οι Γουόριορς σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τις επιδόσεις τους στα τρίποντα, το μπάσκετ στο ΝΒΑ έχει κάνει στροφή στο περιφερειακό σουτ, αλλά το γεγονός δεν αρέσει στον προπονητή των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς. 

Πόποβιτς: «Αυτό δεν είναι μπάσκετ, είναι τσίρκο»

Το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη επιτυχία των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, οι οποίοι μετρούν 3 πρωταθλήματα τα τελευταία 4 χρόνια, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο ταλέντο που διαθέτουν στα τρίποντα, έχει κάνει αρκετές ομάδες να στραφούν στο περιφερειακό σουτ.

Οι "πολεμιστές", μάλιστα, συνεχώς βελτιώνονται σε αυτό το κομμάτι, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον, με τον τελευταίο μάλιστα να σημειώνει ρεκόρ με τα 14/24 τρίποντα που πέτυχε κόντρα στους Μπουλς.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων κόουτς όλων των εποχών, Γκρεγκ Πόποβιτς, αναφέρθηκε στην τροπή που παίρνει το μπάσκετ στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την δυσαρέστηση του: «Δεν είναι μπάσκετ αυτό. Ας έχουμε και τετράποντα. Ή πεντάποντα και να το κάνουμε διασκεδαστικό για τους φιλάθλους. Ας το κάνουμε τσίρκο!».