Τι τρέχει με Βεζένκοφ και το μέλλον του στους Κινγκς

Η πτώση του Σάσα Βεζένκοφ στο ροτέισον με τους Κινγκς και το μέλλον του στο Σακραμέντο.

Τι τρέχει με Βεζένκοφ και το μέλλον του στους Κινγκς

Δύσκολη περίοδο στους Κινγκς διανύει ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει δει τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται κατά πολύ, αλλά και πολλά DNP να συσσωρεύονται στα τελευταία ματς.

Τι έχει συμβεί ακριβώς με τον Βούλγαρο φόργουορντ που ένα μήνα πριν σημειώνει ρεκόρ καριέρας (14 π.) στη νίκη των Κινγκς επί των Σανς (114-106) και σημείωνε διαρκή άνοδο;

Αφενός, ο Σάσα δεν έχει καταφέρει στο διάστημα που ακολούθησε να πιάσει τα στάνταρ της προαναφερθείσας εμφάνισης, παρότι ο χρόνος συμμετοχής του παρέμενε σε διψήφια νούμερα μέχρι και τον αγώνα με τους Σέλτικς στις 21 Δεκεμβρίου, αφετέρου δεν έχει και ελευθερία κινήσεων από τον Μάικ Μπράουν.

Ο MVP της EuroLeague φαίνεται ότι να έχει προσαρμοστεί ως ένα βαθμό στο NBA, εκμεταλλευόμενος τα ατού του, την κίνησή του δηλαδή χωρίς την μπάλα και το γρήγορα release του στο σουτ, ενώ έχει βελτιώσει και την άμυνά του.

Ωστόσο, η αστοχία του σε συνδυασμό με την διαχείρισή του από τον Μάικ Μπράουν δεν του επιτρέπουν να καθιερωθεί και να κερδίσει χρόνο, αφού με το πρώτο του λάθος τις περισσότερες φορές θα επιστρέψει άμεσα στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα και η επιστροφή του Τρέι Λάιλς στο «4», πίσω από τον... ακούνητο βασικό Κίγκαν Μάρεϊ, έχουν περιορίσει περαιτέρω τον χρόνο του Βούλγαρου άσου.


Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες συνθήκες για τις οποίες ο Σάσα δεν φταίει, αλλά δεν μπορεί και να τις ελέγξει. Οι Κινγκς μετά από ονειρική περσινή σεζόν, και ας ολοκληρώθηκε άδοξα στον πρώτο γύρο από τους Ουόριορς, δείχνουν να δυσκολεύονται να διαχειριστούν την επιτυχία τους και να βρουν τον καλό τους εαυτό.

Αναπόφευκτα αυτό κάνει τον Μάικ Μπράουν να... πειραματίζεται και να δοκιμάζει διάφορα με αποτέλεσμα τη συνεχή αυξομείωση του χρόνου αρκετών παικτών στο ρόστερ.

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Σάσα δεν έχει μέλλον το Σακραμέντο. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αποτελεί πρότζεκτ που το πιστεύουν πολύ στην Καλιφόρνια και δεν θα τον εγκαταλείψουν μετά από μία σεζόν.