NBA: Οι 5+1 αξέχαστες στιγμές του 2023

Τι θα θυμόμαστε από το NBA για το 2023; Η αναδρομή του fosonline.gr σε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες χρονιές του κορυφαίου πρωταθλήματος.

NBA: Οι 5+1 αξέχαστες στιγμές του 2023

Το 2023 ολοκληρώνεται με πολλές αξιομνημόνευτές και εντυπωσιακές στιγμές στο NBA. Από ιστορικά ρεκόρ, εξωπραγματικές εμφάνισεις και μεταγραφικό «πυρετό» μέχρι τσακωμούς και ιστορίες αουτσάιντερ να γράφονται στο παρκέ, το fosonline.gr καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς που ολοκληρώνεται.

Οι 71 πόντοι των Μίτσελ και Λίλαρντ

Μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2023 δύο παίκτες σκόραραν από 71 πόντους, σημειώνοντας τις δύο κορυφαίες ατομικές εμφανίσεις στη λίγκα εδώ και έξι σεζόν. Ο λόγος για τους Ντόνοβαν Μίτσελ με 71 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ κόντρα στους Μπουλς και Ντάμιαν Λίλαρντ, ως παίκτη των Μπλέιζερς ακόμα, με 71 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ κόντρα στους Ρόκετς.

Το απόλυτο ρεκόρ του ΛεΜπρόν

Μία από τις κορυφαίες του 2023 ανήκει δικαιωματικά στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος συνεχίζει λίγο πριν την τέταρτη δεκαετία της ζωής του να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Τον Φεβρουάριο ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και 38.390 πόντους έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχων στο NΒΑ, κατακτώντας μία ακόμα... βασιλική κορυφή.

Οι Κινγκς έβαλαν τέλος στην ιστορική... ξηρασία!

Το Σακραμέντο είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένο με την πορεία του το 2023. Οι Κινγκς έβαλαν τέλος στο ιστορικά αρνητικό ρεκόρ της απουσίας του από την post season, επιστρέφοντας μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στα playoffs.

Οι τελικοί των αουσάιντερ και η αναγνώριση του Γιόκιτς

Με την ολοκλήρωση των τελικών του NBA για τη σεζόν 2022-23, ήταν σα να ολοκληρώθηκε και το πιο όμορφο παραμύθι του μπάσκετ, με τους Νάγκετς να φτάνουν στην κορυφή της λίγκας, κατακτώντας το πρώτο τους πρωτάθλημα. Κάνεις δεν τους είχε πιστέψει, όμως οι ίδιοι με πλάνο, μεθοδικότητα και υπομονή έφτασαν στην κορυφή. Το ίδιο μπορούσε να ειπωθεί και για τους Χιτ, οι οποίοι αποδυναμωμένοι έφτασαν από τα Play-in μέχρι τους Τελικούς. Φυσικά, το highlight ήταν η απόλυτη αναγνώριση του Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και η δικαίωση του Τζαμάλ Μάρεϊ, ο οποίος επέστρεψε στο κορυφαίοι επίπεδο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η έλευση του Γουεμπανιαμά

Ακόμα και αρκετούς μήνες πριν το NBA Draft 2023 η αναμονή για την έλευση του Βικτόρ Γουεμπανιαμά ήταν τεράστια. Έχοντας «κλειδώσει» σχετικά σύντομα το Νο1, όλοι αναρωτιόντουσαν που θα καταλήξει ο πανύψηλος Γάλλος άσος. Εντέλει, από τη λοταρία το πρώτο πικ δόθηκε στους Σπερς και η απόκτηση του Γουεμπανιαμά γιορτάστηκε σαν... πρωτάθλημα! Οι προσδοκίες που συνόδευαν τον Γάλλο ήταν τεράστιες και είναι λογικό ακόμα να ψάχνει τα πατήματά του στη λίγκα, μετρώντας 18.8 πόντους, 10.4 ασίστ, 3 ασίστ και 3.2 μπλοκ.

Η... σαπουνόπερα με Χάρντεν και Σίξερς

Η απόφαση του Τζέιμς Χάρντεν να αποχωρήσει από τους Σίξερς, όπως και η ακραία επίθεσή του στον πρόεδρο της ομάδας, Ντάριλ Μόρεϊ, απασχόλησαν την αθλητική επικαιρότητα για μήνες με... καθημερινά επεισόδια. Εντέλει, η απαίτηση του «μούσια» να παραχωρηθεί στους Κλίπερς έγινε πραγματικότητα και οι δύο πλευρές βρήκαν την... υγειά τους.