NBA: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

To fosonline.gr καταγράφει την πορεία των διεκδικητών του φετινού τίτλου του NBA και κάνει τις προβλέψεις του για το 2024.

NBA: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Η σεζόν 2023-24 έχει ξεκινήσει δυναμικά στο NBA με ορισμένα αναμενόμενα φαβορί και κάποιες εκπλήξεις, σε ακόμα αμφίρροπη χρονιά σε Δύση και Ανατολή.

Το fosonline.gr θα καταγράψει την πορεία των φαβορί και την πρόβλεψή του για τον νικητή.

Ανατολή

Σέλτικς: Η Βοστώνη βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση της Ανατολής, παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της περιφέρειας. Οι προσθήκες των Πορζίνγκις και Χόλιντεϊ έχουν «κουμπώσει» τέλεια και οι «κέλτες» έχουν κάθε λόγο να στοχεύουν στους Τελικούς της Ανατολής.

Μπακς: Βρίσκονται σε ανοδική πορεία με σερί νικών, όμως ακόμα ψάχνουν σταθερότητα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί την κινητήριο δύναμη των «ελαφιών», όμως πρέπει να έχει περισσότερη βοήθεια σε μόνιμη βάση από τον Λίλαρντ. Το ίδιο και για τον Έιντριαν Γκρίφιν, ο οποίος δείχνει πιεσμένος από τον ρόλο του πρώτου προπονητή σε ομάδα - διεκδικήτρια τίτλου.

Σίξερς: Η αποχώρηση του Χάρντεν όχι μόνο δεν έβλαψε τους Σίξερς, αλλά λειτούργησε ευεργετικά! Ο Τζοέλ Εμπίντ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ο Ταϊρίς Μάξεϊ έχει εκτοξευθεί αγωνιστικά, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος του πάντα πολύτιμου Τομπάιας Χάρις. Μία σκληροτράχηλη και δουλεμένη ομάδα, που κανείς δεν θα θέλει να βρει μπροστά του στην ποστ σίζον.

Νικς: Μία ομάδα όπως πέρσι η Νέα Υόρκη. Καλή πορεία στην κανονική περίοδο με βλέψεις μέχρι τον πρώτο ή δεύτερο γύρο των Playoffs. Τεράστια η απώλεια του Μίτσελ Ρόμπινσον αμυντικά.

Χιτ: Όπως πέρσι, έτσι και φέτος οι Χιτ δεν... τρομάζουν στην κανονική περίοδο. Όμως, όλοι ξέρουμε ότι είναι ομάδα playoffs με βαριά φανέλα και χαρακτήρα. Η περσινή πορεία ήταν υπέρβαση, όμως κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράφει ούτε φέτος, αφού ειδικεύονται σε... κηδείες στην post season!

Μπουλς: Είναι φανερό πλέον ότι οι Μπουλς παίζουν καλύτερα, χωρίς τον ΛαΒίν ή για να το πούμε πιο ορθά, χωρίς τους ΛαΒίν και ΝτεΡόζαν μαζί. Οι «ταύροι» προβλέπουμε ότι θα είναι η ομάδα - έκπληξη στην Ανατολή το 2024...

Δύση

Τιμπεργουλβς: Όλα βαίνουν όπως πρέπει στη Μινεσότα και η ομάδα ρολάρει όπως ποτέ πριν. Έντουαρτς και Τάουνς διανύουν σεζόν καριέρας, ενώ ο Γκομπέρ αποτελεί το αμυντικό θηρίο που περίμεναν από πέρσι οι «λύκοι». Διόλου τυχαίο ότι οι Γουλβς έχουν την καλύτερη άμυνα στο NBA. Το μόνο που μας προβληματίσει είναι η απειρία τους στα Playoffs και πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να την... πατήσουν όπως οι Τζαζ ή οι Νάγκετς παλιότερα.

Θάντερ: Για πολλούς η ομάδα - έκπληξη της Δύσης, όμως αποτελεί προϊόν εξαιρετικού και χρόνιου σχεδιασμού για την δημιουργία μίας νεανικής ομάδας με αιχμή του δόρατος τον κατά την γνώμη υποτιμημένο σούπερ σταρ Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Ισχύει όμως ό,τι είπαμε και για τους Τίμπεργουβλς για τα playoffs...

Νάγκετς: Αν και άργησαν λίγο να βρουν τα πατήματά τους στην φετινή κανονική περίοδο, οι πρωταθλητές ρολάρουν σιγά - σιγά. Η πίεση η πρωταθλήτρια να υπερασπιστεί τον τίτλο της είναι πάντα εκεί, όμως δεν πιστεύουμε ότι στο Ντένβερ το βλέπουν έτσι, κάτι που θα βοηθήσει στην post season.

Κινγκς: Δεν πείθουν ότι μπορούν να επαναλάβουν την περσινή τους πορεία στην κανονική περίοδο. Το σίγουρο είναι ότι θα πάνε στα playoffs πιο υποψιασμένοι από πέρσι και δεν θα την πατήσουν όπως με τους Ουόριορς...

Κλίπερς: Έχασαν λίγο τον προσανατολισμό τους με την απόκτηση του Χάρντεν, όμως πλέον το έχουν ξεπεράσει και δείχνουν τις δυνατότητες. Δεν συζητάμε ότι εφόσον παραμείνουν υγιείς έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς της Δύσης.

Πέλικανς: Σίγουρα καλύτεροι από πέρσι οι «πελεκάνοι», όμως πάντα φαίνεται σαν κάτι να τους λείπει... Όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα που έχει προσελκύσει το τελευταίο διάστημα ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν έχει βοηθήσει το κλίμα της ομάδας και δεν νομίζουμε ότι με τα ισχύοντα δεδομένα θα μακροημερεύσουν στην ποστ σίζον.

Μάβερικς: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έχουν μοιράσει καλύτερα τις αρμοδιότητες και τους χώρους τους στο παρκέ. Δεν βλέπουμε όμως πώς οι Μάβερικς θα μπορούσαν να προχωρήσουν πέρα του δεύτερου γύρου των Playoffs.

Σανς: Φαβορί μόνο στα χαρτιά! Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πόσο... κακή ιδέα είναι στο NBA η απογύμνωση του ρόστερ μίας ομάδα για χάρη δύο - τριών σουπέρσταρ.

Ουόριορς: Δύσκολος ο δρόμος των πρώην πρωταθλητών. Δεν είναι η μόνο η απουσία του Ντρέιμοντ Γκριν και όλη η αναστάτωση που προκλήθηκε από το περιστατικό, αλλά και το γεγονός ότι αδυνατούν να παίζουν καλά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Λέικερς: Η κατάκτηση του In-Season έφερε μία... επανάπαυση στους «λιμναθρώπους». Σημαντική η άνοδος του Ριβς, όμως, όπως και στην περίπτωση των Κλίπερς, το μέλλον τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο θα μείνουν υγιείς.

Η πρόβλεψη

Θα τολμήσουμε να κάνουμε μία πρόβλεψη, που ενδεχομένως θα διαψευστεί από την πραγματικότητα. Για φέτος βλέπουμε... Σέλτικς.