Ο Νοβίτσκι αποθέωσε τον Ντόντσιτς

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι εκθείασε το αγωνιστικό προφίλ του Σλοβένου γκαρντ των Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς. 

Ο Νοβίτσκι αποθέωσε τον Ντόντσιτς

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία των Μάβερικς και φυσικά ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Ο παλαίμαχος Γερμανός πάουερ φόργουορντ, αναφέρθηκε στην παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος πλέον κάνει θραύση στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όταν πλησίαζε το φινάλε της καριέρας μου, δεν ήμασταν καλοί τότε, δυσκολευόμασταν πολύ και θέλαμε μια σπίθα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως θα μπορούσε αυτή η σπίθα να είναι ο Λούκα (Ντόντσιτς). Όταν ήρθε στην προπόνηση έμοιαζε σαν… μικρομέγαλος και έλεγα "δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό".

Αναρωτιόμουν αν είναι αρκετά γρήγορος ή αθλητικός και είχαμε πολλές αμφιβολίες μέσα στην ομάδα. Στις πρώτες προπονήσεις προσπαθούσαμε να τον τεστάρουμε, να του κάνουμε φάουλ, να τον φέρουμε σε δύσκολες καταστάσεις για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να ανταποκριθεί. Εκείνος όμως άρχισε να δείχνει ποιος είναι.

Καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το παιδί ξέρει να παίζει, έκανε κάποιες απίθανες πάσες, κάποια γκολ-φάουλ και έδειχνε το ταλέντο του. Όλοι βλέπαμε ότι θα γίνει πραγματικά καλός παίκτης, αλλά δεν περιμέναμε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα».