ΝΒΑ: Ο Τρέι Γιανγκ, ο Λεμπρόν, ο Κάρι και το ρεκόρ των Χοκς (pic, vid)

Τι κοινό έχει ο ρούκι των Ατλάντα Χοκς με τους δύο σούπερ σταρ των Λέικερς και των Ουόριορς; Αυτό που πέτυχε στη νίκη των «γερακιών» επί του Κλίβελαντ τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/10), η οποία συνοδεύτηκε με ιστορικό ρεκόρ τριπόντων για την Ατλάντα!

ΝΒΑ: Ο Τρέι Γιανγκ, ο Λεμπρόν, ο Κάρι και το ρεκόρ των Χοκς (pic, vid)

Μόλις στο τρίτο ματς της σεζόν για τους Ατλάντα Χοκς ο Τρέι Γιανγκ φρόντισε να δικαιολογήσει τον... ντόρο που είχε γίνει το καλοκαίρι γύρω από το όνομά του.

Ο 20χρονος ρούκι των «γερακιών» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επιβλητική εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 133-111, ωστόσο η... είδηση δεν ήταν αυτή καθαυτή η νίκη των Χοκς.

Ο Γιανγκ πέτυχε 35 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ, νούμερα που είχαν «πιάσει» μόνο δύο άλλοι παίκτες πριν από αυτόν από το μακρινό 2000 μέχρι σήμερα στις παρθενικές τους σεζόν στο ΝΒΑ. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Στέφεν Κάρι!

Να το πάμε και πιο μακριά; Το επίτευγμα του νεαρού είναι μόλις το πέμπτο για ρούκι τα τελευταία 25 χρόνια, αφού εκτός των Λεμπρόν και Κάρι το είχαν καταφέρει οι Άλεν Άιβερσον και Τζέισον Κιντ!

Παράλληλα, ο Γιανγκ έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης με τέτοια στατιστικά στην ιστορία του ΝΒΑ όντας 20 ετών και 32 ημερών, πίσω από τον ένα και μοναδικό Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών είχε ματς με 41 πόντους και 13 ασίστ...

Πέρα από τα κατορθώματα του πιτσιρικά Γιανγκ, η βραδιά ήταν ιδιαίτερη για τους Χοκς και για έναν ακόμη λόγο: Πέτυχαν συνολικά 22 τρίποντα στο παιχνίδι -για την ακρίβεια σούταραν με ποσοστό 46,8% με 22/47 πίσω από τη γραμμή!-, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το franchise της Ατλάντα!

Δείτε το... κρεσέντο των Χοκς στο Κλίβελαντ: