Οι Θάντερ αποκάλυψαν σχέδιο για τη δημιουργία νέου γηπέδου αξίας 900 εκ. δολαρίων

Η Οκλαχόμα Σίτι έχει οριστικοποιήσει τα σχέδια για την κατασκευή μιας νέας αρένας στο κέντρο της πόλης για τους Θάντερ, ανακοίνωσε η πόλη την Τρίτη.

Οι Θάντερ αποκάλυψαν σχέδιο για τη δημιουργία νέου γηπέδου αξίας 900 εκ. δολαρίων

Οι Θάντερ έχουν δεσμευτεί να παίξουν στη νέα αρένα για τουλάχιστον 25 χρόνια, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της πόλης. Το σχέδιο για την κατασκευή της αρένας και η δέσμευση των Θάντερ εξαρτώνται από την ψήφιση ενός προσωρινού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο κάθε πολίτης θα πληρώνει ένα σεντ ανά δολάριο για κάθε αγορά (εκτός από φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης). Η ψηφοφορία γι' αυτόν τον φόρο, θα γίνει στις 12 του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Το προβλεπόμενο κόστος της αρένας θα είναι τουλάχιστον 900 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 838 εκ. ευρώ). Η ιδιοκτησία των Θάντερ έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια.

«Καθώς αυτή η πολύ δημόσια συζήτηση έλαβε χώρα τον περασμένο χρόνο, οι άνθρωποι της Οκλαχόμα Σίτι μου έχουν εκφράσει σε συντριπτική πλειοψηφία δύο επιθυμίες - (1) να κρατήσω τους Θάντερ για όσο το δυνατόν περισσότερο και (2) να μην αυξήσω τους φόρους εάν αυτό Μπορεί να αποφευχθεί. Έχουμε επιτύχει αυτές τις δύο προτεραιότητες με αυτό το σχέδιο και είναι πραγματικά μια νίκη για όλους μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Οκλαχόμα Σίτι Ντέιβιντ Χολτ στο δελτίο τύπου.

«Ίσως η πιο σημαντική πτυχή της συμφωνίας είναι η διάρκεια - καθώς θα είναι διπλάσια από τη δέσμευση που λάβαμε το 2008 και θα κρατήσει τους Θάντερ εδώ πέρα από το 2050. Τα παιδιά μου θα είναι στην ηλικία μου όταν λήξει αυτή η συμφωνία. Για μια γενιά, θα διατηρήσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο και τα οφέλη της ποιότητας ζωής που απολαύσαμε ως μέλη του πρωταθλήματος. Είναι μια επένδυση που αποδίδει πολλαπλάσια».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της πόλης, αναφέρεται σε μια μελέτη που υπολόγιζε τον ετήσιο οικονομικό αντίκτυπο των Θάντερ σε 600 εκατομμύρια δολάρια με 3.000 θέσεις εργασίας να δημιουργούνται. Οι Θάντερ έχουν παίξει στο 21χρονο "Paycom Center" από τότε που μετακόμισαν στην Οκλαχόμα Σίτι το 2008. Η μακροπρόθεσμη συμφωνία της ομάδας να παραμείνει στην Οκλαχόμα Σίτι έληξε νωρίτερα φέτος, αλλά οι Θάντερ άσκησαν βραχυπρόθεσμη παράταση ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία σχεδιασμού αρένας.

Η πρόθεση είναι η αρένα να είναι ανοιχτή για τη σεζόν 2029/30 στο ΝΒΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ