Πέλικανς: Πλήγμα με Μέρφι

Ο φόργουορντ των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Τρέι Μέρφι τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο.

Πέλικανς: Πλήγμα με Μέρφι

Ο φόργουορντ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Τρέι Μέρφι υπέστη τραυματισμό μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο κατά τη διάρκεια προπόνησης την Τρίτη (5/9).

Η σοβαρότητα του τραυματισμού και το αν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση την κατάστασή του για την έναρξη της σεζόν 2023-24.

Ο Μέρφι μπαίνει στην τρίτη του σεζόν με τους Πέλικανς, αφού επιλέχθηκε με την 17η επιλογή στο ΝΒΑ Draft του 2021. Προέρχεται από μια εξαιρετική δεύτερη σεζόν, η οποία περιελάμβανε 14,5 πόντους και 3,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με 48,4% εντός πεδιάς και 40,6% στα τρίποντα.

Το παιχνίδι του Μέρφι βελτιώθηκε τρομερά κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2022-23, καθώς εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς σουτέρ από μακριά και σκόρερ στο τρανζίσιον στο ΝΒΑ. Στα τελευταία 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου είχε κατά μέσο όρο 17,7 πόντους και 3,4 ριμπάουντ, ενώ σούταρε με 48,9% εντός πεδιάς και 42% από απόσταση τριών πόντων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από τον Φεβρουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν, ήταν τρίτος στο ΝΒΑ σε εύστοχα τρίποντα (97), αφήνοντας πίσω του μόνο τον Κλέι Τόμπσον (141) και τον Στεφ Κάρι (100). Ήταν επίσης έκτος στο πρωτάθλημα σε πόντους αιφνιδιασμού (126).

Οι Πέλικανς έχουν μεγάλες ελπίδες για τον Μέρφι, καθώς το παιχνίδι του συνεχίζει να εξελίσσεται και ωριμάζει σωματικά σε έναν από τους πιο αθλητικούς ακραίους της Δυτικής Περιφέρειας. Το μακρινό σουτ του Μέρφι είναι επίσης ζωτικής σημασίας για μια ομάδα των Πέλικανς που τερμάτισε στην 23η θέση στα τρίποντα την περασμένη σεζόν, παρά το εκπληκτικό φινάλε του Μέρφι στη χρονιά.

Οι Πέλικανς δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι προετοιμασίας στις 10 Οκτωβρίου κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ. Αν ο τραυματισμός του Μέρφι απαιτήσει χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την ετοιμότητά του για την έναρξη της σεζόν.

Μετά τους τραυματισμούς παικτών-σταρ, όπως ο Ζάιον Γουίλιαμσον και ο Μπράντον Ίνγκραμ, που εμπόδισαν τους Πέλικανς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους τις τελευταίες σεζόν, ο τραυματισμός του Μέρφι είναι άλλο ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Νέα Ορλεάνη μπαίνοντας σε μια κρίσιμη χρονιά για πολλά από τα εξέχοντα πρόσωπα του franchise.

Αφού διεκδίκησαν την πρώτη θέση στη Δύση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα τον Δεκέμβριο, οι τραυματισμοί οδήγησαν σε κατάρρευση των Πέλικανς στα τέλη της σεζόν, η οποία κατέληξε με ρεκόρ 42-40 πριν χάσουν εντός έδρας από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στον πρώτο γύρο του Play-In Tournament της Δυτικής Περιφέρειας.