Ο Γιάννης απαντά... Για τον δυσκολότερο αντίπαλο, την επόμενη μέρα, το παστίτσιο και τον γύρο

Τι θέλει να διηγείται ο Αντετοκούνμπο στα παιδιά του και τα εγγόνια του και τι του ζήτησε ο προπονητής των Μπακς

Ο Γιάννης απαντά... Για τον δυσκολότερο αντίπαλο, την επόμενη μέρα, το παστίτσιο και τον γύρο

Που παίρνει τη δόση του όταν... καίγεται για παστίτσιο και για γύρο; Τι ετοιμάζουν οι Μπακς; Γιατί δεν ακούει τα θετικά και κρατά τα αρνητικά σχόλια;

Σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλές άλλες απάντησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ανέφερε αρχικά για τη νέα σεζόν: «Είναι όντως μια κομβική χρονιά και όλοι την περιμένουμε με μεγάλη αγωνία. Έχουμε μπει πιστεύω, για τα καλά στον χάρτη του ΝΒΑ και είμαστε πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη. Σε συνδυασμό με το νέο γήπεδο και τον νέο προπονητή, νομίζω πως έφτασε η ώρα να κάνουμε σημαντικά βήματα παραπάνω.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι μόνος μου σε αυτή την προσπάθεια. Στους Μπακς υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός κορμού παικτών με συγκεκριμένα αθλητικά προσόντα... Όλα αυτά με αποκλειστικό στόχο να δημιουργηθεί ένα σύνολο ικανό για να πρωταγωνιστήσουμε για πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα».

Για όσα θέλει από εκείνον ο νέος προπονητής των Μπακς (Μάικ Μπουντενχόλζερ): «Από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την ομάδα, ο νέος προπονητής μου, μου έχει δείξει ότι θέλει να σουτάρω περισσότερο και να δημιουργώ από διαφορετικές γωνίες σε σχέση με ό,τι έκανα μέχρι σήμερα»

Ο Γιάννης απάντησε για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και για τη συνεργασία του με τον Μίντλετον: «Με τον Μίντλετον δείξαμε πέρυσι και κυρίως στα play offs ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα μαζί και να πάμε αυτή την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται. Φαίνεται ότι ταιριάζουμε πολύ στο παιχνίδι μας. Ο ΛεΜπρόν είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όσο για συγκεκριμένο πρότυπο, δεν έχω, αλλά μου αρέσει να παίρνω στοιχεία από όλους τους μεγάλους παίκτες, όπως ο Κόμπι, ο Τζινόμπιλι, ο Γκαρνέτ και πολλοί ακόμα».

Για τα αποθεωτικά σχόλια που δέχεται: «Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κολακευτικά σχόλια, γιατί σε κάνουν soft. Προτιμώ να κρατάω τα αρνητικά που ακούω κατά καιρούς και τα οποία μου δίνουν κίνητρο για να βελτιώνομαι».

Για τις ελληνικές του συνήθειες: «Βάζω ελληνική μουσική στο αυτοκινήτό μου, ενώ έχω βρει κι ελληνικά εστιατόρια με ελληνική κουζίνα και όποτε μου λείπουν το παστίτσιο και ο γύρος, πηγαίνω και παίρνω τη... δόση μου»

Για αυτό που σκέφτεται στις στιγμές ηρεμίας: «Σκέφτομαι την επόμενη μέρα, την επόμενη προπόνηση, τον επόμενο αγώνα. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου, βήμα βήμα στόχο στόχο».

Για την πορεία του που μοιάζει σαν παραμύθι: «Δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα παραμύθι, αλλά σίγουρα θα ήθελα στο τέλος της πορείας μου να είναι μια ωραία διδακτική ιστορία που θα διηγούμαι στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου»