Αντετοκούνμπο: «Φέτος θα κάνω περισσότερα σουτ»

Ο σταρ των Μπακς δήλωσε σε εφημερίδα του Μιλγουόκι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο τρίποντο. 

Αντετοκούνμπο: «Φέτος θα κάνω περισσότερα σουτ»

Το αγωνιστικό στίγμα του, ενόψει της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, έδωσε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ των Μπακς, μιλώντας στην εφημερίδα "Milwaukee Journal Sentinel", δήλωσε πως την εφετινή σεζόν θα κάνει περισσότερα σουτ και πιστεύει πως θα βελτιώσει και τις επιδόσεις του από τη γραμμή των τριών πόντων:

«Δουλεύω σκληρά καθημερινά. Κάθε ημέρα νιώθω ολοένα και μεγαλύτερη άνεση. Θα σουτάρω περισσότερο εφέτος και ελπίζω πως θα ευστοχήσω σε περισσότερα σουτ. Αν όχι, θα ακολουθήσει η επόμενη σεζόν, στην οποία ελπίζω ότι θα βελτιωθώ. Όπως και να έχει θα βελτιωθώ αργά ή γρήγορα ειδικά στα μακρινά σουτ», τόνισε σχετικά ο Giannis και αποκάλυψε πως ο πρώην κόουτς των «ελαφιών», Τζέισον Κιντ, του είχε ζητήσει αρχικά να μην επιχειρεί τρίποντα:

«Στη δεύτερή μου χρονιά μου είπε να μην σουτάρω. Προς το τέλος της τρίτης μου είπε να σουτάρω λίγο. Στην τέταρτη σεζόν με άφησε να σουτάρω και στην πέμπτη μου είπε ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Ωστόσο, δεν ένιωθα άνετος. Είναι δύσκολο. Όταν απέχεις από το σουτ, είναι δύσκολο να το ξαναβρείς.

Ο νέος κόουτς μου είπε πως θέλει να σουτάρω. Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα ευστοχήσω ή όχι. Είναι περίεργο. Είναι, όμως, επιπλέον κίνητρο. Θα δουλέψω σκληρά στα σουτ τριών πόντων. Γνωρίζω ότι θα είμαι καλύτερος παίκτης σε ένα με δύο χρόνια από τώρα».

Για τις μάχες του με τα μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο τόνισε: «Όταν μαρκάρω τον Κέβιν Ντουράντ, του αφήνω ένα περιθώριο, επειδή ξέρω ότι μπορεί να κάνει φάση ή να μπει στη ρακέτα. Το ίδιο ισχύει για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Άρα θα με μαρκάρουν με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και αν είμαι ελεύθερος στο τρίποντο. Γνωρίζω ότι μπορώ να φθάσω στο καλάθι όποτε θέλω, αλλά πρέπει να δημιουργήσω κάποιες φάσεις. Όταν είμαι ελεύθερος, πρέπει να σουτάρω».