O φόρος τιμής του Τζόρνταν για τον θάνατο του Γουίντερ

Ο Τεξτ Γουίντερ, ο εμπνευστής της θρυλικής τριγωνικής επίθεσης των Μπουλς που τους οδήγησε σε 6 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, "έφυγε" από την ζωή και ο Μάικλ Τζόρνταν μίλησε για εκείνον. 

O φόρος τιμής του Τζόρνταν για τον θάνατο του Γουίντερ

Ο Τεξτ Γουίντερ "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 96 ετών. Από το 1985 έως και το 1998 ήταν στο επιτελείο των Σικάγο Μπουλς, όντας παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Φιλ Τζάκσον. Η παρουσία του στους "ταύρους" ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ήταν ο εμπνευστής της τριγωνικής επίθεσης, η οποία οδήγησε τους "κόκκινους" σε 6 πρωταθλήματα (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998) ΝΒΑ την δεκαετία του '90. Τόσο ο Μάικλ Τζόρνταν, όσο και ο Σκότι Πίπεν, οι δύο ηγέτες των Μπουλς εκείνα τα χρόνια, είχαν μεγάλο σεβασμό για την δουλειά.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Μάικ Τζόρνταν, ενημερώθηκε για τον θάνατο του Τεξτ Γουίντερ και θέλησε να μιλήσει για εκείνον, λέγοντας τα εξής: «Έμαθα τόσα πολλά από τον κόουτς Γουίντερ. Ήταν πρωτοπόρος και πραγματικός μαθητής του αθλήματος. Η τριγωνική του επίθεση έπαιξε τεράστιο ρόλο στα έξι μας πρωταθλήματα με τους Μπουλς. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης. Ο Τεξ εστίαζε πάντα στις λεπτομέρειες και την προετοιμασία. Ήμουν τυχερός που έπαιξα για εκείνον. Ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».