NBA In-Season Tournament: Οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής

Το NBA παρουσίασε τους ομίλους αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο διεξαγωγής του In-season tournament.

NBA In-Season Tournament: Οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής

Επίσημα αποκαλυπτήρια στο NBA In-Season Tournament από τη λίγκα, η οποία γνωστοποίησε τους ομίλους και το σύστημα διεξαγωής του τουρνουά με έπαθλο το πρώτο NBA Cup, στο Final Four του Λας Βέγκας από τις 7 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Η κλήρωση και οι όμιλοι

Οι 30 ομάδες χωρίστηκαν σε 6 ομίλους των 5 ομάδων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 3 όμιλοι στην Ανατολή και 3 όμιλοι στην Δύση.

Για να καταρτιστούν οι όμιλοι, οι ομάδες που κληρώθηκαν, χωρίστηκαν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας με βάση την περσινή κατάταξη.

Ως αποτέλεσμα, στο πρώτο γκρουπ μπήκαν οι 3 ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια πέρυσι (Μπακς, Σέλτικς και Σίξερς), στο δεύτερο γκρουπ οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6 (Καβαλίερς, Νικς, Νετς) και ούτω καθεξής, ενώ αντίστοιχα το ίδιο έγινε και στη Δύση.

Οι όμιλοι είναι:
1ος Όμιλος: Σίξερς, Καβαλίερς, Χοκς, Πέισερς Πίστονς
2ος Όμιλος: Μπακς, Νικς, Χιτ, Ουίζαρντς, Χόρνετς
3ος Όμιλος: Σέλτικς, Νετς, Ράπτορς, Μπουλς, Μάτζικ
4ος Όμιλος: Γκρίζλις, Σανς, Λέικερς, Τζαζ, Μπλέιζερς
5ος Όμιλος: Νάγκετς, Κλίπερς, Πέλικανς, Μάβερικς, Ρόκετς
6ος Όμιλος: Κινγκς, Ουόριορς, Γουλβς, Θάντερ, Σπερς

Το σύστημα διεξαγωγής

Η κάθε ομάδα θα δώσει τέσσερις αγώνες στην φάση των ομίλων, έναν κόντρα σε κάθε αντίπαλο, δύο εντός και δύο εκτός έδρας.

Οι αγώνες θα αποτελούν μέρος της κανονικής περιόδου και θα διεξαχθούν μέσα στον Νοέμβριο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Ο νικητής κάθε ομίλου, 3 από Ανατολή και 3 από Δύση, θα προκριθεί στα προημιτελικά, όπου θα βρεθούν και άλλες δύο ομάδες, μία από κάθε περιφέρεια, με wild card.

Τα προημιτελικά θα διεξαχθούν το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου και οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων με το καλύτερο ρεκόρ.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει το Final Four στο Λας Βέγκας (7/12-9/12), με τον τελικό να διεξάγεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Το χρηματικά ποσά

Οι παίκτες της νικήτριας ομάδας θα λάβουν από 500.000 δολάρια. Οι παίκτες της φιναλίστ ομάδας θα πάρουν από 200.000 δολάρια. Οι παίκτες των ομάδων που θα φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά θα βάλουν στην τσέπη τους από 100.000 δολάρια, ενώ τέλος οι παίκτες των ομάδων που θα φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά θα λάβουν από 50.000 δολάρια.