Κινγκς: Οι επιλογές στο NBA Draft 2023 και ο ρόλος του Βεζένκοφ

Η ολοκλήρωση του NBA Draft 2023 φέρνει την αρχή των συζητήσεων των Κινγκς και Σάσα Βεζένκοφ. Οι επιλογές, το ρόστερ του Σακραμέντο και το πλάνο για τον διεθνή φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Κινγκς: Οι επιλογές στο NBA Draft 2023 και ο ρόλος του Βεζένκοφ

Το NBA Draft 2023 ολοκληρώθηκε και πλέον οι Κινγκς έχουν το ελεύθερο να διαπραγματευτούν με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυπικά η Free Agency ξεκινάει από την 1η Ιουλίου, όμως αυτό αφορά αποκλειστικά free agents.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία, αφού το Σακραμέντο έχει τα δικαιώματά του. Ο GM της ομάδας βέβαια τόνισε ότι οι Κινγκς θα εξετάσουν χωρίς βιασύνη τις επιλογές τους.

Τι απέκτησαν οι Κινγκς στο NBA Draft

Οι «Βασιλιάδες» ενδεχομένως θα ήθελαν τον Κρις Μάρεϊ, τον δίδυμο αδερφό του παίκτη τους, Κίγκαν Μάρεϊ, ωστόσο δεν πρόλαβαν να τον επιλέξουν, καθώς τον διάλεξαν οι Μπλέιζερς στο Νο23.

Το Νο24, που θα επέλεγαν για πρώτη φορά στην βραδιά, το παραχώρησαν στους Μάβερικς, με το Ντάλας να διαλέγει τον 20χρονο φόργουορντ Ολίβιε-Μάξανς Πρόσπερ.

Στο Νο34, pick που απέκτησαν από τους Σέλτικς, πήραν τον γκαρντ Κόλμπι Τζόουνς και τον 23χρονο περιφερειακό Τζέιλεν Σλόσον στο Νο54.

Καμία δηλαδή από τις επιλογές τους δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Βεζένκοφ και ούτως ή άλλως δεν πρόκειται για παίκτες που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο ροτέισον με βασικό ρόλο.

Το κενό στο υπάρχον ρόστερ και οι στόχοι των Κινγκς

Με μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ του Σακραμέντο, παρατηρούμε αμέσως ότι υπάρχει πολύς χώρος και στο «3» στο «4», αφού τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μόνο ο Κίγκαν Μάρεϊ (PF) και ο προαναφερθείς rookie Τζέιλεν Σλόσον (SF).

Όσον αφορά τον πρώτο, πρόκειται για 22χρονο δευτεροετή, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν δεν τα πήγε άσχημα. Έβγαλε 80 παιχνίδια (τα 78 ως βασικός) με 12.2 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά 29.8 λεπτά συμμετοχής.

Είναι δεδομένο πάντως ότι το Σακραμέντο θέλει μεγαλύτερο βάθος στη θέση «4» και ο Βεζένκοφ θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον ρόλο, ως πρώτη αλλαγή δηλαδή του Μαρεϊ.

Ως προς τους στόχους των «βασιλιάδων» στη λίστα τους βρίσκονται οι υπό παραχώρησε από τους Ράπτορς Όου Τζι Ανουνόμπι και Πασκάλ Σιακάμ.

Δύσκολα θα αποκτηθούν και οι δύο, ενώ ακόμα και αν αποκτηθεί ένας εκ των δύο δεν επηρεάζει το πλάνο για Βεζένκοφ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση έστω για το πρώτο διάστημα θα αγωνίζεται ως πρώτη αλλαγή.