Λόνζο Μπολ: Χάνει όλη την σεζόν 2023/24

Ο Λόνζο Μπολ θα μείνει εκτός δράσης καθόλη την διάρκεια της σεζόν 2023/24 όπως επιβεβαίωσε ο Αρτούρας Καρνίσοβας.

Λόνζο Μπολ: Χάνει όλη την σεζόν 2023/24

Η πιο ηχηρή δήλωση σε μια σχετικά ήσυχη βραδιά draft για τους Σικάγο Μπουλς ήρθε όταν ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής μπάσκετ Αρτούρας Καρνίσοβας ανακοίνωσε ότι ο Λόνζο Μπολ θα χάσει τη σεζόν 2023-24.

Τον Μάρτιο, ο Μπολ υποβλήθηκε σε τρίτη χειρουργική επέμβαση σε διάστημα 14 μηνών στο δεξί του γόνατο για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου.

Έχασε τη σεζόν 2022-23 εξαιτίας του τραυματισμού και μετά από αυτή την τελευταία επέμβαση - αντικατάσταση χόνδρου - υπάρχουν ερωτηματικά για το αν ο Μπολ θα ξαναπαίξει ποτέ.

«Αναρρώνει καλά», δήλωσε ο Καρνίσοβας το βράδυ της Πέμπτης. «Νομίζω ότι τον περασμένο μήνα έφυγε από τις πατερίτσες. Αναρρώνει, κάνει την αποκατάστασή του, όλα πάνε καλά. Μπαίνοντας στην offseason, νομίζω ότι η προσδοκία μας είναι ότι δεν θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν. Και θα συνεχίσει την αποθεραπεία του».

Τι άλλο είπε ο Καρνισόβας:

Ο Καρνίσοβας δήλωσε: «Αν (ο Μπολ) επιστρέψει, θα ήταν υπέροχο».

«Αλλά θα αντιμετωπίσουμε αυτή την offseason και την προετοιμασία για τη σεζόν (σαν) να μην πρόκειται να επιστρέψει την επόμενη σεζόν», συνέχισε.

Ο Μπολ εμφανίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι στις 14 Ιανουαρίου 2022. Ερωτηθείς αν οραματίζεται τον Μπολ να παίξει άλλο ένα παιχνίδι για τους Μπουλς, ο Καρνίσοβας είπε ότι είναι η ελπίδα του.

«Ελπίζω, κάποια στιγμή, να τον δείτε σε ένα γήπεδο μπάσκετ», δήλωσε ο Καρνίσοβας. «Αλλά δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν».

Ο Καρνίσοβας δήλωσε ότι οι Μπουλς θα στοχεύσουν σε έναν πόιντ γκαρντ και έναν σουτέρ στην free agency, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το franchise πρέπει να προχωρήσει με ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει τον Μπολ.

«Θα συναντηθούμε ως ομάδα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», δήλωσε ο Καρνίσοβας.

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».