Γιόκιτς: Έδωσε ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκλεψε την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Νάγκετς

Γιόκιτς: Έδωσε ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε με τη ψυχή του το πρώτο πρωτάθλημα των Νάγκετς. Στη συνέντευξη Τύπου ο σέντερ του Ντένβερ έλουσε με μπίρα τον Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ και δήλωσε ανυπόμονος να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Πότε είναι η παρέλαση; Την Τρίτη; Όχι, πρέπει να πάω στην πατρίδα!», είπε αρχικά μεταξύ σοβαρού και αστείου και πρόσθεσε: «Πετύχαμε, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μου αρέσει να κάνω. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει η δουλειά του κι αν το λένε μερικοί, λένε ψέματα. Είναι η κόρη μου, η γυναίκα μου, τα αδέρφια μου… Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ, 100%».

Για την πορεία των Νάγκετς είπε: «Κάναμε τη δουλειά, παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ στα playoffs. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Είμαι χαρούμενος για όλα τα παιδιά, για τον Μάρεϊ που πέρασε πολλά, για τον KCP που μας έδωσε νοοτροπία πρωταθλητή, για τον κόουτς Μαλόουν, για όλους… Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας είχα την αίσθηση πως μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, αν και συνήθως δεν είμαι ο πιο αισιόδοξος».

Για την κυριαρχία των Ευρωπαίων τα τελευταία χρόνια είπε: «Σίγουρα οι Ευρωπαίοι έχουν επίδραση στο ΝΒΑ. Κάποιοι παίκτες από την Ευρώπη συμβάλλουν αποφασιστικά στους τίτλους πλέον. Όμως υπάρχουν και πολλοί καλοί παίκτες από τις ΗΠΑ και παραμένουν η πλειοψηφία».

Σχετικά με την επόμενη μέρα τόνισε: «Δεν σκέφτομαι καθόλου την επόμενη σεζόν. Θα ζητήσω από τον προπονητή λίγες παραπάνω εβδομάδες άδεια. Αυτό ήταν αστείο και δεν βλέπω να γελάτε. Για να πετύχεις, πρώτα πρέπει να αποτύχεις, να δεις τι έκανες λάθος, να το διορθώσεις και να βελτιωθείς. Αυτό κάναμε κι εμείς τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια διαδικασία, δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι, είναι ένα ταξίδι και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος σε αυτό το ταξίδι».

Για το αν είναι η καλύτερη χρονιά των Σέρβων αθλητών μετά και το Ρολάν Γκαρός του Τζόκοβιτς υπογράμμισε: «Πρέπει να είναι! Κάτσε να δω αν μου έστειλε συγχαρητήρια. Πωωω, έχω πάρα πολλά μηνύματα! Για μας ο Νόβακ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και τώρα είμαι πρωταθλητής, οπότε είναι μια καλή περίοδος για τους Σέρβους».