Χιτ-Νάγκετς 95-108: Μια ανάσα από τον τίτλο με «μαγικό» Γκόρντον! (vids)

Οι Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν με 108-95 τους Μαϊάμι Χιτ στο Game 4 και... αγκαλιάζουν τον τίτλο στο ΝΒΑ! Ρεκόρ καριέρας ο Άαρον Γκόρντον με 27 πόντους.

Χιτ-Νάγκετς 95-108: Μια ανάσα από τον τίτλο με «μαγικό» Γκόρντον! (vids)

Οι Ντένβερ Νάγκετς χρειάζονταν κάποιον άλλον εκτός από τον Νίκολα Γιόκιτς ή τον Τζαμάλ Μάρεϊ για να τους κουβαλήσει στο Game 4, και ο Άαρον Γκόρντον βγήκε μπροστά και τους έφερε μια ανάσα από τον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ.

Ο Γκόρντον σημείωσε 27 πόντους, που ήταν ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ, και οι Νάγκετς νίκησαν τους Μαϊάμι Χιτ με 108-95 και προηγούνται πλέον με 3-1 στους τελικούς του ΝΒΑ 2023. Το Ντένβερ μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του franchise τα ξημερώματα της Τρίτης στην έδρα του.

Ο Γιόκιτς δεν ήταν άστοχος στο Game 4 με 23 πόντους και 12 τάπες, αλλά πήγε στον πάγκο μετά το πέμπτο του φάουλ με 9:24 να απομένουν στην τέταρτη περίοδο και το Ντένβερ να προηγείται με 10 πόντους.

"Τα παιδιά ανέβηκαν", δήλωσε ο προπονητής του Ντένβερ, Μάικλ Μαλόουν. "Ήμασταν 13 πόντους μπροστά στην τέταρτη περίοδο, ξεκινούν με 8-0 και αυτό συμπίπτει με το πέμπτο φάουλ του Νίκολα. Έτσι μπήκαν επιθετικά. Μας έχουν στριμώξει και συνήθως στην κανονική περίοδο, όταν ο Νίκολα έπεφτε έξω, τα πράγματα πήγαιναν στραβά.

Αλλά μπορώ να πω όχι μόνο απόψε, αλλά και σε όλα αυτά τα πλέι οφ, όσα παιχνίδια κι αν έχουμε παίξει τώρα, τα λεπτά χωρίς τον Νίκολα πήγαν πολύ καλά. ... Πραγματικά μια ομαδική νίκη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα πάμε σπίτι μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και θα πάμε ένα τρίμηνο τη φορά".

Στα πέντε λεπτά που ο Γιόκιτς κάθισε στον πάγκο, οι Χιτ έφτασαν πιο κοντά στους έξι πόντους - τα μεγάλα καλάθια που τους κράτησαν σε απόσταση αναπνοής ήταν ένα τρίποντο του Τζεφ Γκριν και στη συνέχεια ένα λέι απ και μια ελεύθερη βολή του Μπρους Μπράουν 3:59 πριν το τέλος για το προβάδισμα 10 πόντων.

Ο Μάρεϊ διεύρυνε το ρεκόρ του σε τέσσερα παιχνίδια με τουλάχιστον 10 ασίστ στους πρώτους του τελικούς, τελειώνοντας με 15 πόντους και 12 ασίστ σε μια κατά τα άλλα δύσκολη βραδιά με 5 στα 17 σουτ. Ακολουθεί μόνο τον Μάτζικ Τζόνσον για συνεχόμενα παιχνίδια σε τελικούς με τουλάχιστον 10 ασίστ, ενώ δεν έκανε ούτε ένα λάθος στο Game 4.

"Είμαστε απλά έτοιμοι να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα", δήλωσε ο Μάρεϊ. "Έχουμε τα εργαλεία για να το πετύχουμε. Το έχουμε στο μυαλό μας εδώ και καιρό".

Ο Μπράουν τελείωσε με 21 πόντους από τον πάγκο - 11 από αυτούς στην τέταρτη περίοδο.

Ο Γκόρντον ισχυροποιήθηκε στα μέσα της περιόδου, με 15 πόντους στη δεύτερη και άλλους εννέα στην τρίτη, βοηθώντας τους Νάγκετς να πάρουν αυτό το προβάδισμα 13 πόντων στο τελευταίο μέρος. Πρόσθεσε επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ για το ένατο παιχνίδι της καριέρας του με τουλάχιστον 25, 5 και 5. Τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια έχουν έρθει από τις 15 Ιανουαρίου.

"Νομίζω ότι ο Άαρον Γκόρντον ήταν τεράστιος όλο το βράδυ", δήλωσε ο Μαλόουν. "Έφερε το σκληρό του καπέλο απόψε και ήταν ένας πολεμιστής και στις δύο πλευρές για εμάς".

Οι Χιτ, που βρίσκονται στα πρόθυρα της αποτυχίας να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατακτά τίτλο ως 8η, είχαν κορυφαίο παίκτη τον Τζίμι Μπάτλερ με 25 πόντους. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο συνεισέφερε 20 πόντους και 11 τάπες, ενώ δυνατοί ήταν και οι παίκτες του πάγκου Κάιλ Λάουρι (13 πόντοι), Ντάνκαν Ρόμπινσον (12 πόντοι) και Κέιλεμπ Μάρτιν (11 πόντοι).

Οι αρχικοί γκαρντ Γκέιμπ Βίνσεντ και Μαξ Στρος είχαν μαζί δύο πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής. Οι Χιτ σούταραν ξανά άσχημα στην έδρα τους, αυτή τη φορά με 45% εντός πεδιάς και 8 στα 25 τρίποντα. Έκαναν επίσης 15 λάθη που οδήγησαν σε 17 πόντους των Νάγκετς.

Ο Γιόκιτς, ο οποίος οδεύει προς το MVP των τελικών, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 500 πόντους, 250 ριμπάουντ και 150 ασίστ σε μία μόνο postseason.

Το παιχνίδι διακόπηκε 2:07 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αφού ο Αντεμπάγιο κρεμάστηκε στη στεφάνη σε μια προσπάθεια για putback κάρφωμα, λυγίζοντας ελαφρώς τη στεφάνη. Αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι των Νάγκετς φέτος με τέτοια διακοπή.

Ένα παράξενο μικρό στατιστικό στοιχείο για ένα franchise που βρίσκεται στα πρόθυρα της εκπλήρωσης του πεπρωμένου του.

"Αν μείνουμε πιστοί στην ταυτότητά μας, θα δώσουμε στους εαυτούς μας μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε αυτό", δήλωσε ο Μαλόουν.