NBA Finals 2023: Νάγκετς vs Χιτ και φαβορί vs μέταλλο!

Νάγκετς και Χιτ έρχονται αντιμέτωποι στην πιο μεγάλη τους ώρα, στους τελικούς του NBA.

NBA Finals 2023: Νάγκετς vs Χιτ και φαβορί vs μέταλλο!

Τζάμπολ στους NBA Finals 2023 θα έχουμε σε λίγες ώρες στο Ντένβερ (2/6, 03:30), όπου οι Νάγκετς θα αντιμετωπίσουν τους Χιτ στο Game 1 της σειράς που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή του NBA.

Οι Νάγκετς, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ όλη τη σεζόν αλλά και στα Playoffs, έχουν το πλεονέκτημα έδρας, όπως και ένα σαφές προβάδισμα, αφού πρόλαβαν να ξεκουραστούν κάποιες μέρες, μετά την «σκούπα» κόντρα στους Λέικερς.

Οι Χιτ, από την άλλη, επέλεξαν τον δικό τους δρόμο, αφού ως αουτσάιντερ και με μειονέκτημα έδρας απέκλεισαν κατά σειρά τους Μπακς (4-1), Νικς (4-2) και Σέλτικς (4-3).

Το φαβορί και οι έμπειροι των Τελικών!

Αναμφίβολα το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι οι Νάγκετς. Ο Μάικ Μαλόουν έχει δημιουργήσει μία καλοκουρδισμένη μηχανή με χημεία και αυτοματισμούς, αλλά και μπροστάρηδες τους Τζαμάλ Μάρεϊ και Νίκολα Γιόκιτς.

Από την άλλη, το Μαϊάμι μπαίνει για μία ακόμα φορά τη φετινή post season ως το αουτσάιντερ, χωρίς αυτό βέβαια να έχει σταματήσει μέχρι στιγμής του παίκτες του Έρικ Σποέλστρα.

Οι Χιτ έχουν κατά κάποιο τρόπο το know how σε σχέση με τους πρωτάρηδες Νάγκετς. Έχουν μέταλλο, παρουσίες σε τελικούς αλλά και τίτλους. Έχουν όμως τύχη κόντρα σε μία ομάδα σαν τους Νάγκετς που δείχνει ασταμάτητη, πλήρης και ξεκούραστη;

Ασχέτως με την διαφορά δυναμικότητας ή την υψομετρική διαφορά του Ντένβερ σε σχέση με το Μαϊάμι που σίγουρα θα επηρεάσει τους φιλοξενούμενους στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, στους φετινούς τελικούς δεν προσφέρονται για προβλέψεις.

Ο άξιος MVP Γιόκιτς και ο εξωγήινος της post season Μπάτλερ

Απομονώνοντας τα επιμέρους στοιχεία αυτής της σειράς δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Νίκολα Γιόκιτς και στον Τζίμι Μπάτλερ. Δύο παίχτες που διαφορετικούς λόγους έχουν γνωρίσει έντονη αμφισβήτηση στη λίγκα, όμως διαρκώς διαψεύδουν τους επικριτές τους αγωνιζόμενοι στο κορυφαίο επίπεδο.

Αμφότεροι ψάχνουν το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα ως επιστέγασμα των επιτευγμάτων τους στη λίγκα και αμφότεροι το αξίζουν. Αυτό όμως θα πρέπει να το δείξουν εντός του παρκέ.