Όχι άλλη γκρίνια για τους ηττημένους, το Νάγκετς - Χιτ προμηνύεται συγκλονιστικό!

Η γκρίνια του κόσμου είναι υπαρκτή για το ζευγάρι του τελικού, όμως οι αουτσάιντερ Χιτ και οι αντιεμπορικοί Νάγκετς θα μας προσφέρουν τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών. Η Ειρήνη Στεφανάκη γράφει για τους επικείμενους τελικούς του NBA με ένα υστερόγραφο για την παταγώδη αποτυχία των υπερομάδων

Όχι άλλη γκρίνια για τους ηττημένους, το Νάγκετς - Χιτ προμηνύεται συγκλονιστικό!

Με την επική πρόκριση των Χιτ στη Βοστώνη στο Game 7 επί των Σέλτικς, αφού είδαν το 3-0 να μετατρέπεται σε 3-3, ολοκληρώθηκαν οι τελικοί των δύο περιφερειών, με το Μαϊάμι και τους Νάγκετς να ετοιμάζονται για τις «μάχες» των τελικών του NBA.

Λίγοι περίμεναν και ακόμα λιγότεροι... ήθελαν το συγκεκριμένο ζευγάρι ακόμα και όταν αμφότεροι έδειχναν να έχουν καθαρίσει τη σειρά τους. Οι δε Νάγκετς σκούπισαν τους πολύ πιο δημοφιλείς Λέικερς στους Τελικούς της Δύσης, ενώ οι Χιτ επέλεξαν την πιο... περιπετειώδη οδό για την πρόκριση.

Αμφότεροι πάντως άξιζαν να πάρουν την πρόκριση, πολύ περισσότερο από τους Σέλτικς και Λέικερς. Ενδεχομένως περισσότεροι φίλαθλοι θα ήθελαν δύο από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις της λίγκας να κονταροχτυπιούνται στους τελικούς, όμως η γκρίνια τους είναι κατά κάποιο τρόπο αδικαιολόγητη.

Όσοι κατηγορούν τους Νάγκετς ότι το παιχνίδι τους είναι βαρετό για παράδειγμα, μάλλον δεν έχουν δει ποτέ αγώνα της ομάδας του Ντένβερ. Οι «σβόλοι» διαθέτουν την καλύτερη ομάδα που έπαιξε και το καλύτερο μπάσκετ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ένα από τα καλύτερα δίδυμα σε όλο το ΝΒΑ (Γιόκιτς - Μάρεϊ), αλλά έχουν και ένα δουλεμένο σύνολο που προσφέρει θέαμα και ουσία με αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση.

Από την άλλη, η πικρία των φιλάθλων των Σέλτικς είναι λίγο πιο κατανοητή. Η ομάδα τους βρέθηκε να χάνει 3-0, μπόρεσε να επιστρέψει, κάνοντας το 3-3, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την υπέρβαση, χάνοντας τελικά με κάτω τα χέρια στην έδρα της. Ασχέτως πάντως με την τροπή που πήρε η σειρά, οι Χιτ ήταν η καλύτερη ομάδα από τις δύο, έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της με μειονέκτημα έδρας κόντρα σε Μπακς και Νικς.

Και τώρα ετοιμαζόμαστε για μία συναρπαστική σειρά τελικών. Οι Νάγκετς ασφαλώς είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όμως πότε αυτό σταμάτησε τους... παλαβούς Χιτ από το να κάνουν τη μία υπέρβαση μετά την άλλη; Πρόβλεψη για τον νικητή δεν θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά μπορούμε να προβλέψουμε ότι περιμένουμε τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών!

Υ.Γ. Η πρόκριση των Χιτ αλλά κυρίως των Νάγκετς αποτελεί ακόμα ένα «χαστούκι» στην εμμονή ορισμένων GMs με την δημιουργία super team. Και οι δύο φιναλίστ απέδειξαν ότι χρειάζεται πλάνο, υπομονή και ομαδικότητα για να προχωρήσεις στην post season και όχι η απόκτηση ενός σούπερσταρ εις βάρος του συνόλου...