Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Λανς Μπλανκς

Ο Λανς Μπλανκς, πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και στέλεχος που εργάστηκε ως αναλυτής του ESPN, πέθανε σε ηλικία 56 ετών στο Τέξας.

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Λανς Μπλανκς

Ο Λανς αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα. Έπαιξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα με την Βιρτζίνια πριν μεταγραφεί στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου ήταν μέλος της τριάδας γκαρντ του Τέξας "BMW", γνωστού και ως (Lance) Blanks, (Travis) Mays και (Joey) Wright. Ο Lance εισήχθη στο Texas Longhorns Hall of Honor το 2007.

Επιλέχθηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς στο Νο26 του ντραφτ το 1990 και μετά την καριέρα του, υπηρέτησε το μπάσκετ ως σκάουτ για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Βοηθός Γενικός Διευθυντής για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Γενικός Διευθυντής για τους Φίνιξ Σανς και πιο πρόσφατα ως Σκάουτ για τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

«Ο Λανς ήταν ένα φως για όλους όσους τον γνώριζαν. Ήταν προνόμιο για εμένα που ήταν ένας από τους πιο στενούς μου φίλους. Είμαι αιώνια ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί, όχι μόνο από την οικογένειά του, αλλά από όλους εκείνους που ευεργέτησε. Θα λείψεις πολύ, αδερφέ» – Τζο Ντούμαρς

Θεωρούμενος ως μέντορας πολλών παιδιών, παικτών και στελεχών, ο Λανς αφιέρωσε χρόνο εκτός γηπέδου για να επενδύσει στην επιτυχία άλλων. Πέρασε πολλά χρόνια με το «Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα» στην Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, επενδύοντας σε παίκτες με πάθος για το άθλημα. Συμμετείχε επίσης με την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο Λανς άφησε πίσω του τη μητέρα του Κλαρίς, τον αδερφό του Σίντνεϋ Τζούνιορ, τη μητέρα των δύο παιδιών του, Ρενέ, τις κόρες του, Ράιλι και Μπριν και την εγγονή του, Ίζαμπελ. Ο Λανς ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας, γιος και πιστός φίλος.

«Ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος μου. Ήταν ο δάσκαλός μου, το είδωλό μου, ο καλύτερος μου φίλος. Η αγάπη που τρέφω γι' αυτόν είναι απλά ανυπολόγιστη. Σήκωσε την οικογένεια και τους φίλους του στους ώμους του και ήταν ο πιο σοφός άνθρωπος που θα γνωρίσω ποτέ. Το μονοπάτι μπροστά είναι σκοτεινό χωρίς αυτόν, αλλά κάποτε μου είπε ότι εμπιστεύτηκε την αδερφή μου και εμένα να κουβαλήσουμε την κληρονομιά της οικογένειάς μας. Και θα το κάνουμε» – Ράιλι Μπλανκς Ριντ

«Πονάει η καρδιά μου για την τραγική απώλεια του μπαμπά μου. Ήταν ο πατέρας μας, ο υπερήρωάς μας – αυτός που ήταν εκεί όταν τον χρειαζόμασταν. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς αυτόν» – Μπριν Μπλανκς Λιούις

«Παιδί μου, η μαμά σε αγαπάει» – Κλαρίς Μπλανκς