Οι Μπακς έκαναν αυτό που έπρεπε με Μπουντενχόλζερ και τώρα χρειάζονται έναν... μάγειρα

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον Μιλγουόκι, η λύση της συνεργασίας με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν μονόδρομος. Το θέμα πλέον είναι η επόμενη μέρα.

Οι Μπακς έκαναν αυτό που έπρεπε με Μπουντενχόλζερ και τώρα χρειάζονται έναν... μάγειρα

Ο αποκλεισμός των Μπακς από τους Χιτ στον πρώτο γύρο των Playoffs με 4-1, παρά το πλεονέκτημα έδρας των «ελαφιών» δεν ήταν η μοναδική αιτία απόλυσης του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Ήταν το αποκορύφωμα μίας κατάστασης που δεν μπορούσε να συνεχiστεί, αν το Μιλγουόκι θέλει να έχει βλέψεις πρωταθλητισμού.

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά του 53χρονου τεχνικού στην ομάδα του Μιλγουόκι, ούτε φυσικά κανένας μπορεί να του αφαιρέσει τον πανάξιο τίτλο που κατέκτησαν τα «ελάφια» το 2021.

Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ας μην ξεχνάμε ότι με τον Αμερικανό προπονητή στην τεχνική ηγεσία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκτόξευσε τις επιδόσεις του και ανήλθε στους κορυφαίους σταρ του NBA.

Όμως εδώ και καιρό, το Μιλγουόκι έμοιαζε στάσιμο. Το παιχνίδι του δεν εξελίχθηκε ούτε λίγο τα τελευταία χρόνια, αλλά παρέμεινε ίδιο και προβλέψιμο. Αυτό στην κανονική περίοδο μπορεί να προσφέρει σταθερότητα και αποτελέσματα, όμως η post season είναι... άλλο θηρίο.

Εκεί όταν γίνεσαι προβλέψιμος, ο αντίπαλός σου σε «πνίγει» στις αδυναμίες σου. Οι συνέπειες των λαθών και η πίεση πολλαπλασιάζονται και η αδυναμία προσαρμοστικότητας σημαίνει αποκλεισμό.

Όπως συνέβη δηλαδή και με τους Μπακς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους πάνω στους Χιτ, που έπαιζαν με το μαχαίρι στα δόντια και ένα σεληνιασμένο από τα Playoffs Τζίμι Μπάτλερ και το πλήρωσαν.

Το φλέγον ζήτημα για τους Μπακς πλέον είναι η επόμενη μέρα. Ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Μπουντεχόλζερ θα κληθεί να ανταποκριθεί σε δύο μέτωπα: Πρώτον να εξελίξει το βαλτωμένο παιχνίδι των «ελαφιών» και δεύτερο να χτίσει μία νεανική ομάδα πρωταθλητισμού γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το Μιλγουόκι πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Η συνταγή για την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας βρίσκεται εκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας... μάγειρας για να την εκτελέσει.