Οι πνευματικά ανέτοιμοι Μπακς και οι ευθύνες του Μπουντεχόλζερ

Οι Χιτ έστειλαν τους Μπακς σε πρόωρες διακοπές, οι οποίοι πριν λίγο καιρό κατέκτησαν την πρώτη θέση με το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NBA. Ο κύκλος του Μπουντεχόλζερ που έχει κλείσει και η χρονιά που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη.

Οι πνευματικά ανέτοιμοι Μπακς και οι ευθύνες του Μπουντεχόλζερ

Από το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου του NBA και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, στον άδοξο αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο από τους 8ους Χιτ: Οι Μπακς έζησαν το απόλυτο παράδοξο μέσα σε λίγες εβδομάδες και τώρα βρίσκονται μπροστά σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Κατά μία έννοια στάθηκαν άτυχοι για το συναπάντημά τους ήταν με τους Χιτ, μια ομάδα που έχει μέταλλο και έναν... Μπάτλερ που ζει και αναπνέει για τα Playoffs. Στάθηκαν άτυχοι επίσης επειδή και φέτος δεν αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα της σεζόν πλήρεις ή με όλους τους παίκτες τους σε πλήρη ετοιμότητα.

Ναι, θα συμφωνήσουμε με τον Γιάννη ότι η σεζόν 2022-23 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς αποτυχία για τους Μπακς. Ήταν θα λέγαμε περισσότερο μία... ψυχρολουσία. Το ίδιο το Μιλγουόκι ήταν αυτό που δημιούργησε προσδοκίες για μία μακριά πορεία στην post season με βάσει την παρουσία του στην κανονική περίοδο.

Το περασμένο καλοκαίρι ελάχιστοι πίστευαν, βλέποντας το ρόστερ των «ελαφιών», ότι αυτή η ομάδα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες για τίτλο, τουλάχιστον σε σχέση με ορισμένα άλλα... τρανταχτά φαβορί. Και όμως το Μιλγουόκι ξάφνιασε άπαντες με την καταπληκτική του πορεία στην regular season, σε μία χρονιά ιδιαίτερου ανταγωνισμού στην Ανατολή.

Τελικά όμως το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο ίσως να... έριξε στάχτη στα μάτια και να μην ευνόησε στην πραγματικότητα την ομάδα του Μπουντεχόλζερ, ο οποίος αντικειμενικά φέρει μεγάλες ευθύνες και ίσως ο κύκλος του να έχει κλείσει στο Μιλγουόκι.

Οι επικριτές του Αμερικανού τεχνικού του καταλογίζουν ότι το παιχνίδι των «ελαφιών» δεν έχει εξελιχθεί και παραμένει μονοδιάστατο καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο. Αυτό, ακόμα και δεν ισχύει γενικά, ίσχυε απόλυτα σε αυτή τη σειρά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Μπακς ήταν ότι πνευματικά ήταν ανέτοιμοι εντός παρκέ και στον πάγκο για να αντιμετωπίσουν την προσήλωση του Μαϊάμι. Όταν το παιχνίδι στράβωνε ή έχαναν μία διαφορά πόντων, όπως έγινε και στο Game 5, πολύ απλά δεν είχαν άλλη απάντηση, με αποτέλεσμα στην πιο κρίσιμη καμπή να φανούν κατώτεροι των περιστάσεων.