Μάβερικς: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ είπαν κατευθείαν «όχι» στο tanking

Οι Μάβερικς πέταξαν λευκή πετσέτα στα σεζόν ώστε να έχουν το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα στο NBA Draft 2023, κάτι που βρήκε εξ αρχής αντίθετους τους Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Μάβερικς: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ είπαν κατευθείαν «όχι» στο tanking

Η απόφαση των Μάβερικς να παρατήσουν τη σεζόν και την προσπάθειά τους για το play-in tournament του ΝΒΑ, ώστε να έχουν καλύτερο πλασάρισμα στο NBA Draft 2023 δεν ήταν αρεστή σε όλους.

Σύμφωνα με το Ringer, η ιδέα για tanking ήρθε στο προσκήνιο λίγες εβδομάδες πριν την υλοποίηση τής, βρίσκοντας εξ αρχής αντίθετους τους Κάιρι Ίρβινγκ και Λούκα Ντόντσιτς.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι δεν θα κάτσουν στον πάγκο προκείμενου να μείνουν εκτός play in τουρνουά, ωστόσο μικρή σημασία είχε στο τέλος.

Τελικά, οι Μάβερικς αποφάσισαν να πετάξουν απροκάλυπτα λεπτή πετσέτα λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, με το NBA να τους επιβάλλει πρόστιμο - μαμούθ 750.000 δολαρίων!

Σε μία αξιέπαινη κίνηση πάντων ο ιδιοκτήτες των Τεξανών, Μαρκ Κιούμπαν, αποφάσισε να καταβάλει πέρα του προστίμου το ίδιο ποσό και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.