Εμπίντ: «Aλλάζουν κάθε χρόνο τα κριτήρια για τον MVP»

Ο Τζόελ Εμπίντ σε δηλώσεις του ανέφερε πως κάθε χρόνο αλλάζουν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία επιλέγεται ο MVP, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά τη γνώμη του μερικές αντιφάσεις.

Εμπίντ: «Aλλάζουν κάθε χρόνο τα κριτήρια για τον MVP»

Η regular season του NBA φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και η συζήτηση για το ποιος πρέπει να αναδειχθεί MVP στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όλο ένα και φουντώνει.

Τα δύο επικρατέστερα ονόματα για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής διάρκειας είναι αυτά των Τζόελ Εμπίντ και Νίκολα Γιόγκις, αφήνοντας τρίτο -αλλά αρκετά μακριά από την διεκδίκηση- τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς σε δηλώσεις του ανέφερε πως αισθάνεται ότι κάθε χρόνο τα κριτήρια του βραβείου αλλάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά τη γνώμη του μερικές αντιφάσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Τα κριτήρια αλλάζουν διαρκώς. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα τελευταία τρία χρόνια που ήμουν εγώ υποψήφιος, η πρώτη χρονιά ήταν που δεν έπαιξα αρκετά παιχνίδια. Πέρυσι επέστρεψα, έπαιξα αρκετά παιχνίδια, ήμουν κορυφαίος του ΝΒΑ στο σκοράρισμα και προφανώς ο Νικόλα το άξιζε και το κέρδισε. Αλλά και πάλι, κέρδισε έχοντας μόλις την έκτη θέση στη Δύση»

«Φέτος, είμαι πάλι πρώτος σκόρερ, τα κάνω όλα αυτά αμυντικά… Θα έπρεπε να μπω και σε μία από τις καλύτερες αμυντικές πεντάδες. Δεν με νοιάζει, αλλά κάθε χρόνο είναι κάτι. Και γίνεται χειρότερη η κατάσταση όταν προσθέσεις τα analytics σε αυτό, τα οποία δεν έχουν κανένα νόημα»