Μεγάλη συνέντευξη Γιάννη: «Θα αποδείξω ότι είμαι ο κορυφαίος στην Ανατολή» (vid)

Μεγάλη συνέντευξη στους Μιλγουόκι Μπακς έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα του NBA.

Μεγάλη συνέντευξη Γιάννη: «Θα αποδείξω ότι είμαι ο κορυφαίος στην Ανατολή» (vid)

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο Giannis μιλά για το πρώτο του Game 7, για τον νέο προπονητή του, για τον τίτλο του MVP. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αποκλεισμό από τους Boston Celtics: "Ήταν σκληρός. Ήταν το πρώτο μου Game 7, το σημαντικότερο πράγμα που κέρδισα από αυτό το ματς, ήταν ότι κατάλαβα πως χρειάζονται πολλά για να φτάσεις στον δεύτερο γύρο. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να παλέψεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Παίξαμε εξαιρετικά, νομίζω πως ήμασταν καλύτερη ομάδα από τη Βοστώνη, στο τέλος της ημέρας όμως εκείνοι προχώρησαν κι εμείς όχι. Πρέπει να μάθουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως στην έδρα μας ήμασταν εκπληκτικοί. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, αμυνθήκαμε σκληρά, τρέξαμε, παίξαμε πολύ, πολύ καλό μπάσκετ. Έπρεπε να πάρουμε μια νίκη εκτός έδρας, δεν το κάναμε και πρέπει να μάθουμε και νομίζω πως έχουμε ήδη μάθει. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά σε μια παρόμοια κατάσταση φέτος. Ναι, πραγματικά πιστεύω πως αν περνούσαμε θα τα καταφέρναμε και στον δεύτερο γύρο. Έχουμε πολύ ταλέντο. Φέτος θα είναι η έκτη μου σεζόν με τον Khris, η δεύτερη με τον Bledsoe, o Brogdon βελτιώνεται, ο Delly, o Ersan, o Brook. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να παίζουμε σκληρά, να κυκλοφορούμε τη μπάλα, να είμαστε όλοι μια γροθιά".

Για τον νέο προπονητή, Mike Budenholzer: "Hθελα να δω τι πιστεύει για την ομάδα, τι πιστεύει για εμένα, τι θα φέρει. Είναι εξαιρετικός προπονητής και ο ιδανικός για εμάς, είναι ένας από τους κορυφαίους στη Λίγκα. Είχε πάρει μια ομάδα χωρίς πολύ ταλέντο και την είχε οδηγήσει στις 60 νίκες. Ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει και με εμάς. Το team του είναι φοβερό. Σάββατο σήμερα και ήταν πέντε άτομα εδώ, μου πάσαραν, έπαιρναν τα ριμπάουντ και έπαιζαν άμυνα".

Για το μακρινό του σουτ και τον Skip Bayless που θεωρεί κορυφαίο παίκτη της Ανατολής τον Joel Embiid: "Δουλεύω σε αυτό το κομμάτι. Πάντα θέλω να αποδείξω στον κόσμο που πιστεύει ότι δεν μπορώ να βάλω τα τρίποντα ότι δουλεύω για να το καταφέρω. Ξέρω ότι μπορώ να τα βάλω, θέλω να το δείξω, ξέρω ότι θα τα βάλω και στα παιχνίδια και είμαι ενθουσιασμένος για τη φετινή σεζόν. Πάντα προσπαθώ να βρω κίνητρα στη διάρκεια της offseason και για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ δύσκολες για εμένα οι offseasons. Δεν μπορώ να τις διαχειριστώ. Είναι αυτή η περίοδος που όλοι μιλούν για εσένα, χωρίς να μπορείς να τους αποδείξεις το επόμενο βράδυ πως κάνουν λάθος. Έπρεπε λοιπόν να περιμένω τρεις μήνες για να αποδείξω στον Skip Bayless ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στην Ανατολή. Μου είναι πολύ δύσκολο, αλλά όπως σου είπα μου αρέσει να βρίσκω κίνητρα και ευχαριστώ τον Skip γιατί έτσι γίνομαι καλύτερος και πηγαίνω μπροστά".

Για το MVP και τη συζήτηση με τον Θανάση: "Θέλω να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Αυτό πρέπει να κάνω. Ξέρω πως είμαι καλός παίκτης, όμως ήρθε η στιγμή να βοηθήσω κι άλλους να γίνουν εξαιρετικοί. Αυτό μου είπε ο coach Bud, ότι ξέρει πως μπορώ να κυριαρχήσω σε αυτή τη Λίγκα. Πρέπει όμως να βελτιώσεις όσους βρίσκονται γύρω σου. Δεν είναι μόνο δική του ευθύνη, αλλά και δική μου. Πρέπει να είμαι καλός και κυρίαρχος, αλλά πρέπει να βοηθήσω και τον τελευταίο παίκτη της ομάδας. Μίλησα πολύ με τον Θανάση στη διάρκεια του καλοκαιριού. Μου το είπε, ξέρει ότι έπαιξα σαν MVP πέρυσι και ναι, όντως το κυνήγησα μέχρι την τελευταία στιγμή. Μου είπε όμως πως "στο τέλος της ημέρας είσαι MVP της ζωής". Έτσι είναι, έκανα κάτι για να βοηθήσω την οικογένειά μου, ζήσαμε όντως δύσκολα. 'Ηθελα να εξασφαλίσω πως η οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, η κοπέλα μου, η μητέρα μου θα είναι καλά. Δεν πειράζει αν χάσω το MVP, συμφωνώ, όμως θα συνεχίσω να κυνηγώ το βραβείο του MVP, είναι ένας από τους στόχους μου. Θα έρθει, αν συνεχίσω να δουλεύω σκληρά".