NBA All-Star game 2023: Ο MVP Τέιτουμ οδήγησε την ομάδα του Γιάννη στην νίκη κόντρα στον Λεμπρόν

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο κέρδισε το 72ο All-Star Game του ΝΒΑ απέναντι στην ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς με 185-174 . Ακολουθούν όσα πρέπει να ξέρετε:

NBA All-Star game 2023: Ο MVP Τέιτουμ οδήγησε την ομάδα του Γιάννη στην νίκη κόντρα στον Λεμπρόν
  • Ο Τζέισον Τέιτουμ, ο MVP του αγώνα, σημείωσε ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα All-Star παιχνίδι με 55 πόντους, καταρρίπτοντας το παλιό ρεκόρ του Άντονι Ντέιβις με 52 πόντους που είχε σημειώσει το 2017.
  • Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της ομάδας του Γιάννη, Raise the Future, κέρδισε 550.000 δολάρια.
  • Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχασε για πρώτη φορά σε έξι παιχνίδια ως αρχηγός των All-Star, σημείωσε ρεκόρ NBA για συμμετοχές σε All-Star (19) και διαδοχικές επιλογές (19).
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία των All-Star, οι δύο ομάδες επιλέχθηκαν από τους αρχηγούς των ομάδων λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα, σαν να επρόκειτο για σχολικό παιχνίδι.

Τα αστέρια

Ο Τέιτουμ, γνωστός οπαδός του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο All-Star που πήρε το όνομα του ήρωά του, σημείωσε 27 πόντους στην τρίτη περίοδο και κατέκτησε το πρώτο του MVP All-Star. Σημείωσε και 10 τρίποντα ενώ πρόσθεσε 10 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ, επίσης στην ομάδα του Γιάννη, ξεχώρισε με 40 πόντους στην επιστροφή του στη Vivint Arena. Πρωταγωνίστησε εδώ για έξι χρόνια πριν ανταλλαγεί στο Κλίβελαντ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Τζέιλεν Μπράουν σημείωσε 35 πόντους από τον πάγκο της ομάδας LeBron, ενώ ο Καϊρί Ίρβινγκ και ο Τζοέλ Εμπίντ σημείωσαν από 32 πόντους για την ομάδα αυτή.

Πώς τελείωσε

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο πρωταθλητής του τρίποντου από το βράδυ του Σαββάτου, πέτυχε το όγδοο τρίποντο του στο παιχνίδι, αφού μια παράλογη σειρά αστοχιών στο μισό γήπεδο από την ομάδα του Γιάννη έκανε το παιχνίδι πιο κλειστό από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Θυμηθείτε, αυτά τα παιχνίδια All-Star χρησιμοποιούν πλέον το "Elam scoring" στην τέταρτη περίοδο, το οποίο σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι το παιχνίδι τελειώνει όταν η μία ομάδα σκοράρει το αντίστοιχο σκορ της νικήτριας ομάδας σε τρία δεκάλεπτα, συν 24. Η ομάδα του Γιάννη ήταν μπροστά με 158-141 στο τρίτο δεκάλεπτο, πράγμα που σήμαινε ότι η ομάδα του Λεμπρόν θα έπρεπε να πετύχει 41 πόντους για να κερδίσει.

Είπαν...

"Δείχνει ότι οι παίκτες ξέρουν περισσότερα από εσάς", δήλωσε ο Εμπίντ, σχετικά με το γεγονός ότι είναι ο πρώτος αρχηγός που επιλέχθηκε στο ντραφτ. Αναφέρεται στις αστοχίες του στην ψηφοφορία για τον MVP της σεζόν.

"Ούτε εγώ θα έκανα το ντραφτ για τον εαυτό μου. Δεν είμαι φτιαγμένος γι' αυτό το παιχνίδι", δήλωσε ο Νίκολα Γιόκιτς , σχετικά με το γεγονός ότι είναι ο προτελευταίος παίκτης που επιλέχθηκε στο ντραφτ, παρόλο που είναι δύο φορές MVP του ΝΒΑ.

"Δύσκολη απόφαση, ώριμη απόφαση", είπε ο Γιάννης, σχετικά με το ότι ουσιαστικά έμεινε εκτός αυτού του παιχνιδιού.

"Είχα στο μυαλό μου ότι θα κέρδιζα τον διαγωνισμό MVP ή τον διαγωνισμό 3 πόντων. Θα έφευγα από εδώ με κάτι", δήλωσε ο Τέιτουμ.

"Ο κόουτς (Μάικλ) Μαλόουν είναι ένας προπονητής που σκέφτεται την άμυνα. Τον είχα τις πρώτες μέρες μου στο Κλίβελαντ. Του είπα ότι θα έκανα ένα stop απόψε γι' αυτόν. Προσπάθησα να κάνω ένα μικρό μπλοκ και πιάστηκε το δάχτυλό μου στη στεφάνη. Αλλά θα είμαι μια χαρά. Θα είμαι μια χαρά. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς πολύ. Για προληπτικούς λόγους, απλά έπρεπε να πάρω ρεπό για το υπόλοιπο της νύχτας", δήλωσε ο Τζέιμς, για την ανάπαυλα του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι αρχηγοί των ομάδων δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο παρκέ με τον δεξιό καρπό και τον αντίχειρά του τυλιγμένο. Πέτυχε το πρώτο καλάθι, υπέπεσε σε φάουλ με 11:40 να απομένουν και τελείωσε για την βραδιά.

Ο Τζέιμς, εν τω μεταξύ, έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, τελειώνοντας με 13 πόντους και τέσσερις ασίστ. Μια εκπρόσωπος των Λέικερς δήλωσε ότι ο Τζέιμς υπέστη "θλάση στο δεξί χέρι", αλλά έσφιξε σταθερά το χέρι με τους Ντουέιν Γουέιντ, Καρλ Μαλόουν και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στη σκηνή κατά τη διάρκεια της τελετής του ημιχρόνου που τον τίμησε ως τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στο παιχνίδι.

Το ντραφτ

Οι All-Stars είχαν τοποθετηθεί στη σκηνή, πάνω σε σκαμπό. Ο Λεμπρόν και ο Γιάννης στέκονταν μπροστά τους στη σκηνή, σε βάθρα, σαν να επρόκειτο για πολιτική συζήτηση. Ο Έρνι Τζόνσον του TNT στεκόταν ανάμεσά τους ως συντονιστής.

Ο Γιάννης, με τυλιγμένο το διάστρεμμα του δεξιού του καρπού και ένα σημειωματάριο με την προετοιμασία του ντραφτ στο χέρι, επέλεξε τον Ντάμιαν Λίλαρντ με την πρώτη επιλογή - λόγω των νέων κανόνων που προβλέπουν ότι οι αναπληρωματικοί πρέπει να επιλέγονται πριν από τους βασικούς. Ο Τζέιμς απάντησε με τον Άντονι Έντουαρντς, τον νεότερο παίκτη στο All-Star Game στα 21 του.
Στη συνέχεια ο Γιάννης γέμισε τον πάγκο του με, κατά σειρά: Ντριου Χόλιντεϊ (συμπαίκτης του στο Μιλγουόκι), Σέι Γκιλγκέους-Αλεξάντερ (αφού επέλεξε λανθασμένα τον Τζα Μοράντ, ο οποίος είναι βασικός και επομένως δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής), ΝτεΜαρ ΝτεΡοζαν , Πασκαλ Σιάκαμ, Μπαμ Αντεμπάγιο, Ντομάνθας Σαμπόνις, Τζέιλεν Μπράουν, Πολ Τζορτζ, Ταϊρίζ Χαλιμπάρτον, Τζούλιους Ραντλ, Ντε'Αρον Φοξ και Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ.

Ως ο πρώτος σε ψήφους στο ΝΒΑ με σχεδόν 8 εκατομμύρια ψήφους All-Star, ο Λεμπρόν έλαβε την πρώτη επιλογή μεταξύ των βασικών και επέλεξε τον Τζόελ Εμπίντ. Ακολούθησε ο Γιάννης με τον Τζέισον Τέιτουμ.
Η υπόλοιπη αρχική πεντάδα του Τζέιμς, με τη σειρά: Καίρί Ίρβινγκ (έκαναν την ξεχωριστή χειραψία τους από την εποχή του Κλίβελαντ όταν ο Λεμπρόν τον επέλεξε), Λούκα Ντόνσιτς, Νίκολα Γιόκιτς (δύο φορές MVP, παίζει στα 28α γενέθλιά του).
Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του Γιάννη: Μοράντ(η δεύτερη φορά είναι γούρι), Ντόνοβαν Μίτσελ (μεγάλο χειροκρότημα, ως πρώην παίκτης των Τζαζ), Λαόυρι Μάρκανεν (Mr. Irrelevant, τεράστιο χειροκρότημα ως νυν παίκτης των Τζαζ).