NBA: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των ανταλλαγών

Οι Σανς που στα χαρτιά είναι το φαβορί για πρωτάθλημα, το στοίχημα των Μάβερικς με Ίρβινγκ και η εκπλήρωση του μεγάλου στόχου των Μπακς. Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν μετά την NBA Trade Deadline.

NBA: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των ανταλλαγών

Η περίοδος των ανταλλαγών στο NBA ολοκληρώθηκε και η επόμενη μέρα βρίσκει ορισμένες ομάδες κερδισμένες από τη διαδικασία και ορισμένες χαμένες. Ξεκινώντας από τα πιο... βαριά ονόματα που άλλαξαν μπασκετική στέγη, σίγουρα το «μπαμ» της Trade Deadline ήταν η μετακίνηση του Κέβιν Ντουράντ στους Σανς.

Θεωρητικά το Φίνιξ είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά και το πιο κερδισμένο από τη διαδικασία. Οι «ήλιοι» γυρίζουν σελίδα σε πολλά επίπεδα (θα αλλάξουν και ιδιοκτήτη λίαν συντόμως) και θα έχει ενδιαφέρον πώς θα διαχειριστούν τη μεταβατική περίοδο που έρχεται.

Εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για τον Ντουράντ στο Φίνιξ, λαμβάνοντας υπόψη και το μοτίβο συμπεριφοράς που επέδειξε στο Μπρούκλιν, όταν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρχονταν. Οι Νετς των Ντουράντ - Ίρβινγκ βέβαια δεν συγκρίνονται με τους τωρινούς Σανς. Το Φίνιξ είναι ήδη μία έτοιμη ομάδα με εξαιρετικές μονάδες και παραστάσεις υψηλού επιπέδου, στην οποία προστίθεται ένας κορυφαίος σούπερσταρ και όχι μία... σούπερτιμ που δημιουργείται στο... πόδι με μοναδικό σκοπό να πάρει πρωτάθλημα εδώ και τώρα.

Πριν αποχωρήσει ο Ντουράντ, προηγήθηκε και η αποχώρηση του Ίρβινγκ με προορισμό τους Μάβερικς. Το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και καιρό με τον εκκεντρικό άσο στη Νέα Υόρκη και δεν υπήρχε επιστροφή. Σίγουρα το σκεπτικό του Ντάλας, να εντάξει δηλαδή έναν τόσο υψηλού επιπέδου παίκτη στην περιφέρειά του και να πλαισιώσει τον Λούκα Ντόντσιτς, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λανθασμένο, όμως και πάλι πρέπει να σταθούμε στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Ίρβινγκ, ο οποίος έχει προκαλέσει πληθώρα εξωαγωνιστικών κυρίως προβλημάτων στις προηγούμενες ομάδες του. Αν πάντως το πείραμα πράγματι πετύχει στο Ντάλας, οι Μάβερικς σίγουρα διεκδικούν τίτλο με αξιώσεις.

Από εκεί και πέρα, κερδισμένοι από την περίοδο των ανταλλαγών βγήκαν και οι Μπακς, οι οποίοι όχι μόνο απέκτησαν τον στόχο τους εδώ και μήνες, Τζέι Κράουντερ, μέσω Μπρούκλιν, αλλά ξεφορτώθηκαν και τους Τζορτζ Χιλ, Τζόρνταν Νουόρα, Σερζ Ιμπάκα στους Πέισερς.

Καλή και η κίνηση των Νικς να αποκτήσουν τον Τζος Χαρτ από τους Μπλέιζερς, οι οποίοι έχασαν τον βασικό τους σούτινγκ γκαρντ χωρίς να τον αντικαταστήσουν επάξια. Από την άλλη, η ομάδα της Νέας Υόρκης βρήκε στο πρόσωπο του Χαρτ το κομμάτι του παζλ που της έλειπε από την αρχή της σεζόν. Οι Κλίπερς έκαναν εξαιρετική κίνηση με την απόκτηση του Μέισον Πλάμλι από τους Χόρνετς, ενός πληθωρικού σέντερ, του παίκτη δηλαδή που τους έλειπε.

Και πάμε τώρα στους συμπολίτες τους, Λέικερς. Η παραχώρηση τόσο του Ουέστμπρουκ στους Τζαζ όσο και του Μπέβερλι στους Μάτζικ, αλλά και Τόμας Μπράιαντ στους Νάγκετς, αποτελεί μία ακόμα παραδοχή της πλήρους αποτυχίας του καλοκαιρινού τους σχεδιασμού. Όμως, θα λέγαμε ότι με τις προσθήκες του Μο Μπάμπα, Ντ' Άντζελο Ράσελ, Μαλίκ Μπίσλεϊ και Τζάρεντ Βάντερμπιλτ βγαίνουν όχι μόνο αλώβητοι αλλά και κερδισμένοι!

Να σταθούμε και στους Ράπτορς, οι οποίοι για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν δεν προχώρησαν τελικά από τώρα σε ολική ανοικοδόμηση του ρόστερ. Οι Ανουνόμπι, ΒανΒλίτ παρέμειναν στο Τορόντο, που σημαίνει ότι οι γενναίες αποφάσεις θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι. Πάντως η προσθήκη του Τζέικομπ Πελτλ από τους Σπερς είναι αξιόλογη.

Τέλος, οι Χιτ δεν μπόρεσαν να χωρέσουν σε καμία συμφωνία και είναι από τις ομάδες που ζημιώθηκαν περισσότερο από αυτό. Ούτε τον Ντάνκαν Ρόμπινσον και κυρίως τον Κάιλ Λάουρι μπόρεσαν να παραχωρήσουν τελικά και να ενισχυθούν, όπως ήθελαν, κάτι που περιορίζει τις δυνατότητές τους στην Ανατολή.