Λίλαρντ: Πέτυχε 60 πόντους και έφτασε τους Τζόρνταν και Χάρντεν

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ πέτυχε για 4η φορά στην καριέρα του 60 πόντους, στην αναμέτρηση των Μπλέιζερς κόντρα στους Τζαζ, πιάνοντας έτσι το ρεκόρ των Τζόρνταν και Χάρντεν.

Λίλαρντ: Πέτυχε 60 πόντους και έφτασε τους Τζόρνταν και Χάρντεν

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του σκοράροντας 60 πόντους (9/10 βολές, 12/14 δίποντα και 9/15 τρίποντα)στη νίκη των Μπλέιζερς επί των Τζαζ με 134-124.

Ο σταρ της ομάδας του Πόρτλαντ δήλωσε για την χθεσινή του επίδοση: «Κάθε φορά που βάζεις 60 πόντους είναι ξεχωριστή, αλλά αυτή τη φορά ένιωσα πως ήταν κάτι απλό. Έπαιξα απλώς όπως έπρεπε να παίξω. Είχαμε ανάγκη τη νίκη και μπήκα στον αγώνα πολύ επιθετικά. Όμως δεν ήμουν... on fire ή κάτι τέτοιο. Δεν ήταν από αυτά τα παιχνίδια»

Αυτή ήταν η 4η φορά που ο Λίλαρντ σκοράρει 60 ή περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι του ΝΒΑ. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2019 κόντρα στο Μπρούκλιν, για να ακολουθήσουν δύο επιδόσεις με 61 πόντους, απέναντι σε Γκόλντεν Στέιτ και Μάβερικς αντίστοιχα.

Ο Λίλαρντ με αυτόν τον τρόπο έπιασε τους Μάικλ Τζόρνταν και Τζέιμς Χάρντεν στη λίστα των 60 πόντων. Οι τρεις τους μετρούν πλέον 4 παιχνίδια με 60+ πόντους. Μπροστά τους βρίσκεται με έξι παιχνίδια ο Κόμπι Μπράιαν, ενώ πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με 32.

Παράλληλα ο σταρ των Μπλέιζερς πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα μαζί με τους 60 πόντους του Λούκα Ντόντσιτς, καθώς πρώτος με 71 πόντους είναι ο Ντόνοβαν Μίτσελ.