Εμπίντ: «Δεν είμαστε 80s, ούτε στα 90s, πρέπει να έχουμε μπασκετικό IQ για να κερδίσουμε»

Ο Τζοέλ Εμπίντ εμφανίστηκε αρκετά καυστικός μετά την αναμέτρηση των Σίξερς απέναντι στους Μπλέιζερς, καθώς σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι εποχές στο μπάσκετ έχουν αλλάξει, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην συνεχόμενη κριτική που δέχεται από τον Χακίμ Ολάζουον.

Εμπίντ: «Δεν είμαστε 80s, ούτε στα 90s, πρέπει να έχουμε μπασκετικό IQ για να κερδίσουμε»

Ο Τζόελ Εμπίντ σε άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στους Μπλέιζερς, οδήγησε του Σίξερς στην τέταρτη σερί τους νίκη, με τον ίδιο να σκοράρει 32 πόντους (7 σερί 30άρες).

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη τύπου μίλησε για το που του αρέσει να παίρνει την μπάλα περισσότερο στο παρκέ, όντας αρκετά ειρωνικός με τις εποχές που έχουν περάσει.

«Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο Ντοκ Ρίβερς ήταν πού μου αρέσει να παίρνω την μπάλα. Κάποτε ήταν στο ποστ, αλλά εκεί είναι πολύ εύκολο να έρθει βοήθεια. Είναι αστείο γιατί όλοι οι "παλιοί" μιλάνε συνέχεια για αυτό. Δεν μπορείς να κερδίσεις με αυτόν τον τρόπο πια. Δεν είμαστε 80s, ούτε στα 90s. Πρέπει να έχουμε μπασκετικό IQ για να κερδίσουμε», είπε ο Καμερουνέζος σέντερ, με τα αμερικανικά Μέσα να κάνουν λόγο ότι οι καυστικές δηλώσεις του είχαν ως στόχο τον θρύλο του NBA, Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος αρκετά συχνά ασκεί έντονη κριτική στον Εμπίντ.