Tζαμπάρ: "Ο Γιάννης μπορεί να παίξει παντού" (vid)

Ο σπουδαίος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει παντού, σε όλες τις θέσεις. 

Tζαμπάρ: "Ο Γιάννης μπορεί να παίξει παντού" (vid)

Ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ χαρακτηρίζεται ως ο ίσως κορυφαίος σέντερ όλων των εποχών στην ιστορία του ΝΒΑ. Μπορεί να αγωνίστηκε για 14 χρόνια στους Λος Άντζελες Λέικερς (1975-1989), αλλά την καριέρα του την ξεκίνησε στους Μιλγουόκι Μπακς, στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τους οποίους και είχε οδηγήσει στον τίτλο του 1969.

Στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου γηπέδου της ομάδας, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ όχι μόνο συναντήθηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά μίλησε και για εκείνον. Ο παλαίμαχος σέντερ, ο οποίος πλέον είναι 71 ετών, είπε τα εξής για τον Έλληνα φόργουορντ: "Βλέπω έναν παίκτη 2,11 μ., που μπορεί να παίξει ως γκαρντ, ως φόργουορντ και ως σέντερ. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Μπορεί να σουτάρει από μέση απόσταση και να διεισδύσει στο αντίπαλο καλάθι”.

Για το ταλέντο του Γιάννη (και) να πασάρει, τόνισε: “Την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει έκανε πάσες πίσω από την πλάτη του! Ξέρεις, αναρωτιόμουν πού το έμαθε αυτό! Ήταν δύσκολο να πιστέψεις πόσο καλός παίκτης ήταν όταν ήλθε στο NBA.

Μόνο τον Ερλ Μονρό έχω δει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Εκείνος έβλεπε συνεχώς όλο το παρκέ. Ο Γιάννης μοιάζει να μην βλέπει όλο το παρκέ, αλλά βρίσκει τους συμπαίκτες του. Είναι καταπληκτικός”