Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Εξετάζουν τις επιλογές τους για ανταλλαγή του Ρούι Χατσιμούρα

Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με πολλές ομάδες με επίκεντρο τον τεταρτοετή φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Εξετάζουν τις επιλογές τους για ανταλλαγή του Ρούι Χατσιμούρα

Ο Χατσιμούρα, ο οποίος πρόκειται να μείνει ελεύθερος με περιορισμούς τον Ιούλιο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Δυτικής Περιφέρειας που έχουν ανάγκη από σκοράρισμα.

Οι Ουίζαρντς έχουν επίσης δεχθεί ενδιαφέρον από πολλές ομάδες για πιθανές συμφωνίες που αφορούν τον φόργουορντ Κάιλ Κούζμα, αλλά η μετακίνηση του Χατσιμούρα θα μειώσει το μποτιλιάρισμα στις θέσεις των φόργουορντ και θα φέρει το franchise σε καλύτερη οικονομική θέση για να επικεντρωθεί στην νέα υπογραφή του Κούζμα και ενδεχομένως στην νέα υπογραφή του Κρίσταπς Πορζίνγκις στην offseason. Όπως συνηθίζεται ενόψει της προθεσμίας των ανταλλαγών, οι Ουίζαρντς κρατούν τις επιλογές τους ανοιχτές σε διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να τα παίξουν όλα αυτά στην offseason.

Το αν θα ανταλλάξουν τον Χατσιμούρα και τον Κούζμα είναι μία από τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι Ουίζαρντς καθώς πλησιάζει η προθεσμία ανταλλαγής στις 9 Φεβρουαρίου. Ο Κούζμα δεν θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου και έχει οψιόν παίκτη 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν, την οποία αναμένεται να απορρίψει. Οι αξιωματούχοι της ομάδας εκτιμούν πολύ τον Κούζμα και θα ήθελαν να τον ξαναυγράψουν το καλοκαίρι. Αν οι Ουίζαρντς ανταλλάξουν τον Χατσιμούρα, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον Κούζμα, ο οποίος έχει 21,6 πόντους κατά μέσο όρο με 45,7% σουτ και 7,5 ριμπάουντ ανά αγώνα τη φετινή σεζόν.

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να υπολογίσουν οι υπεύθυνοι των Ουίζαρντς είναι αν η ομάδα μπορεί να διατηρήσει τον πυρήνα των βετεράνων της και να δημιουργήσει το υπόλοιπο ρόστερ της χωρίς να ξεπεράσει το όριο φόρου πολυτελείας της επόμενης σεζόν, το οποίο σήμερα προβλέπεται στα 162 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ θα κερδίσει 46,7 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν στο δεύτερο έτος του πενταετούς συμβολαίου του. Τα πράγματα περιπλέκει το γεγονός ότι ο Κούζμα θα μείνει ελεύθερος χωρίς περιορισμούς τον Ιούλιο και ο Πορζίνγκις μπορεί είτε να ασκήσει την οψιόν παίκτη ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν είτε να γίνει ελεύθερος χωρίς περιορισμούς. Ο Χατσιμούρα θα έχει προσφορά 8,48 εκατομμυρίων δολαρίων στην offseason για να γίνει ελεύθερος με περιορισμούς.

Οι Ουίζαρντς έχουν αυτή τη στιγμή μια γεμάτη εικόνα στις θέσεις των φόργουορντ, με τον Κούζμα να έχει εδραιωθεί ως βασικός και τον Χατσιμούρα και τον 22χρονο Ντένι Αβντίγια να διεκδικούν λεπτά συμμετοχής. Ο Κούζμα έχει πει στο παρελθόν ότι αισθάνεται πιο άνετα παίζοντας ως πάουερ φόργουορντ. Η θέση του πάουερ φόργουορντ είναι επίσης η πιο φυσική του Χατσιμούρα. Ο Αβντίγια αναπτύσσεται κατά κύριο λόγο στον άξονα της πτέρυγας.

Ο Χατσιμούρα, ο οποίος θα γίνει 25 ετών στις 8 Φεβρουαρίου, έχασε 16 παιχνίδια νωρίτερα αυτή τη σεζόν λόγω μώλωπα στο δεξί του αστράγαλο.

Όταν ήταν υγιής, έψαχνε επιθετικά το δικό του σουτ από τον πάγκο. Σε 24,2 λεπτά ανά παιχνίδι, ο Χατσιμούρα έχει μέσο όρο 12,9 πόντους με 49,2% σουτ. Μετά από ένα αργό ξεκίνημα με το μακρινό του σουτ αυτή τη σεζόν, έχει ανακτήσει το χτύπημά του, έχοντας το 40% των προσπαθειών του για τρίποντο μέχρι στιγμής αυτό το μήνα.

Η Ουάσινγκτον επέλεξε τον Χατσιμούρα ως ένατο παίκτη στο ντραφτ ΝΒΑ του 2019 από το Γκονζάγκα.