Σκαριόλο για Λέοναρντ: «Τον πρώτο μήνα δεν μου έλεγε ούτε γεια»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τζο Αρλάουκας, μίλησε για την σχέση του με τον Καουάι Λέοναρντ, ενώ αποκάλυψε και τους λόγους που επέλεξε να μπει στον μαγικό κόσμο του NBA.

Σκαριόλο για Λέοναρντ: «Τον πρώτο μήνα δεν μου έλεγε ούτε γεια»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο όντας καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας στο «The Crossover Podcast», μίλησε για το πως εξελίχθηκε η σχέση του με τον Καουάι Λέοναρντ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως τις πρώτες μέρες της μετακόμισης του Αμερικανού στους Ράπτορς δεν του έλεγε ούτε γεια.

«Θυμάμαι ότι ο Λέοναρντ τον πρώτο μήνα που είχε έρθει στο Τορόντο δεν μου είχε πει ούτε... γεια, ή μπορεί και να είπε με βαριά καρδιά. Ωστόσο, μετά από λίγους μήνες η σχέση μας άρχισε να ανθίζει. Συγκεκριμένα, στα play-offs ερχόταν και καθόταν μαζί μου δέκα λεπτά για να αναλύσουμε το παιχνίδι και τον προσωπικό του αντίπαλο», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και εν συνεχεία αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κάνει το επόμενο βήμα στο NBA:

«Έφυγα από την Ευρώπη και μετακόμισα στο ΝΒΑ διότι ήθελα να επιγκεντρωθώ 100% στο μπάσκετ και να μην ασχολούμαι με τους οπαδούς, τα ΜΜΕ και τα podcast. Όλο αυτό ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα που οι παίκτες υπερισχύουν των προπονητών και πρέπει να βρεις τρόπους έτσι ώστε οι αθλητές να σε σέβονται. Ειδικά όταν έχεις έναν σούπερ σταρ στην ομάδα σου, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι έμαθα πολλά»

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σκαριόλο ήταν βοηθός του Νικ Νερς στο Τορόντο για 3 χρόνια (2018-2021) και το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς. Αυτήν την στιγμή είναι ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, η οποία την Πέμπτη (19/1) θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.