Ιντιάνα Πέισερς: Ξεκίνησαν συζητήσεις με τον Μάιλς Τέρνερ για νέο συμβόλαιο

Οι Ιντιάνα Πέισερς και ο σέντερ Μάιλς Τέρνερ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ιντιάνα Πέισερς: Ξεκίνησαν συζητήσεις με τον Μάιλς Τέρνερ για νέο συμβόλαιο

Οι Ιντιάνα Πέισερς και ο σέντερ Μάιλς Τέρνερ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου τους και διερευνούν μια πιθανή νέα συμφωνία.

Στην όγδοη σεζόν του στην ομάδα, ο Τέρνερ έχει αναμφισβήτητα την καλύτερη περίοδο της θητείας του στους Πέισερς, έχοντας κατά μέσο όρο ρεκόρ καριέρας σε όλους τους τομείς με 16,7 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 54,1 ποσοστό εντός πεδιάς και 41,7% από το τρίποντο, ενώ έχει και 2,1 μπλοκ ανά ματς.

Για τον Τέρνερ, η φετινή σεζόν ήταν η επιστροφή στη φυσική του θέση στο σέντερ, στην οποία είχε να παίξει πέντε χρόνια. Πίσω από τον ίδιο, τον αστέρι τους γκαρντ Ταϊρίς Χάλιμπερτον, τον εξαιρετικό ρούκι Μπεν Μαθούριν και μια σταθερή ομάδα υποστήριξης, οι Πέισερς διεκδικούν μια θέση στα πλέι οφ, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 16-16 και στην όγδοη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι Πέισερς έχουν την δυνατότητα να καταλήξουν σε επαναδιαπραγμάτευση και επέκταση με τον Τέρνερ, λόγω του ότι αυτή την στιγμή διαθέτουν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε χώρο μισθολογικού κόστους. Οι Πέισερς μπορούν να προσφέρουν στον Τέρνερ έως και 19,1 εκατ. δολάρια επιπλέον φέτος, πέραν των 18 εκατ. δολαρίων που είναι ο μισθός του, ώστε να φτάσει στο ατομικό του μάξιμουμ των 37,1 εκατ. δολαρίων μόνο για τη σεζόν 2022-23 και στη συνέχεια να μειώσουν τον μισθό του στις επόμενες σεζόν ενός πιθανού νέου συμβολαίου.

Οι αξιωματούχοι των Πέισερς συζήτησαν το πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης και επέκτασης με τον ατζέντη του Τέρνερ, τον Όστιν Μπράουν της CAA Sports, ανέφεραν πηγές.

Πιστεύεται ότι οι συζητήσεις για την επέκταση βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, με την 1η Μαρτίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταλήξουν οι πλευρές σε συμφωνία. Λόγω των περιορισμών της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν μπορεί να συμφωνηθεί καμία επέκταση μεταξύ 1ης Μαρτίου και 30ης Ιουνίου. Ο Τέρνερ θα πρέπει να συζητήσει αρκετούς παράγοντες όταν αποφασίσει για μια πιθανή επέκταση, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής του εξέλιξης σε αυτό το ρόστερ, καθώς και της σταθερότητας, δεδομένου ότι έχει παίξει για τέσσερις προπονητές σε οκτώ χρόνια και έχει διακυμάνσεις στα λεπτά συμμετοχής και στις προσπάθειες σουτ κατά καιρούς. Αν δεν υπάρξει επέκταση, ο Τέρνερ θα μείνει ελεύθερος τον Ιούλιο.

Ο Τέρνερ ήταν συχνό μέλος των φημών περί ανταλλαγής καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του στους Πέισερς και αυτό αυξήθηκε όταν ο οργανισμός έδωσε το μέγιστο δυνατό συμβόλαιο στον Ντεάντρε Έιτον του Φοίνιξ την περασμένη σεζόν. Ο 26χρονος Τέρνερ παρέμεινε προσηλωμένος στους Πέισερς καθ' όλη τη διάρκεια των ψιθύρων περί ανταλλαγής, οδηγώντας σε μια εξαιρετική χρονιά τώρα για το Νο. 11 του ντραφτ ΝΒΑ του 2015.

Οι Πέισερς αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν ανοιχτό μυαλό όσον αφορά την αγορά ανταλλαγής και δεν αποκλείουν τίποτα ως μέρος της κατεύθυνσης τους. Οι Λέικερς και οι Ράπτορς είναι μεταξύ των ομάδων που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Τέρνερ τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές του πρωταθλήματος.

Τους τελευταίους 11 μήνες, οι Πέισερς αναμόρφωσαν το ρόστερ τους, παραχωρώντας τον Ντομάντας Σαμπόνις στο Σακραμέντο στο πλαίσιο της συμφωνίας του Χάλιμπερτον, τον Κάρις ΛεΒερτ στο Κλίβελαντ και τον Μάλκολμ Μπρόγκντον στην Βοστώνη. Ο πρόεδρος των Πέισερς, Κέβιν Πρίτσαρντ, κατάφερε να αναδομήσει γύρω από τους ακρογωνιαίους λίθους του franchise, τον Χάλιμπαρτον και τον Ματούριν, για να συνοδεύσει ένα μείγμα από βετεράνους και νεαρά ταλέντα, όπως οι Τέρνερ, Μπάντι Χιλντ, Κρις Ντουάρτε, Τζέλεν Σμιθ, Άαρον Νέσμιθ, Άντριου Νέμπχαρντ, Αϊζάια Τζάκσον και άλλοι. Από την πλευρά του Τέρνερ, οι ικανότητές του στο pick-and-pop και στην άμυνα στη στεφάνη έχουν ταιριάξει καλά με τον Χάλιμπερτον τη φετινή σεζόν.

Αντίπαλες ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Χιλντ κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως ανέφεραν πηγές. Ο Χιλντ, 30 ετών, ήταν μια θετική φιγούρα στα αποδυτήρια αυτών των Πέισερς και έχει μέσο όρο 17,4 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 39,7% στα τρίποντα αυτή τη σεζόν.