Η Γκράινερ έπαιξε μπάσκετ μετά από σχεδόν 10 μήνες

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ φόρεσε ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά παπούτσια Chuck Taylor, ένα σορτς των Phoenix Suns και ένα μπλουζάκι που διαφημίζει τον Title IX (σ.σ. ομοσπονδιακός νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις φύλου σε σχολεία) και έπαιξε μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 μήνες, όπως αποκάλυψε η μάνατζερ της στο ESPN.

Η Γκράινερ έπαιξε μπάσκετ μετά από σχεδόν 10 μήνες

Η Γκράινερ εξακολουθεί να βρίσκεται στο Φορτ Σαμ Χιούστον (στρατιωτική βάση) στο Σαν Αντόνιο -όπου οδηγήθηκε μετά την αποφυλάκισή της από μια ρωσική φυλακή την περασμένη εβδομάδα- χωρίς άμεσα σχέδια να φύγει, είπε η Λίντσεϊ Καγκάουα Κόλας. Και παρά την προπόνηση, η Καγκάουα Κόλας, τόνισε πως η 32χρονη Γκράινερ, δεν είναι έτοιμη να πει πότε ή εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο WNBA με την ομάδα της, την Φοίνιξ Μέρκιουρι.

«Εάν θέλει να παίξει, θα το μοιραστεί. Έχει τις διακοπές για να ξεκουρασθεί και να αποφασίσει τι θα ακολουθήσει χωρίς καμία πίεση», είπε η Κόλας και συνέχισε: «Τα πάει πολύ, πολύ καλά. Φαίνεται να το έχει αντέξει με απίστευτους τρόπους».

Η Γκράινερ δεν έχει μιλήσει δημόσια, μετά την επιστροφή της, αλλά αναμένεται να προχωρήσει σε μια δήλωση «αυτήν την εβδομάδα», είπε η Κόλας.

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια και η σύζυγός της, Σερέλ, που έμεναν σε ένα ξενοδοχείο στην βάση, συναντήθηκαν ξανά με μέλη της οικογένειας, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο άμεσο μέλλον. Ο πατέρας της, Ρέι, και μερικά μέλη της οικογένειάς της την επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Αρκετές πηγές, προσκείμενες στην Γκράινερ είπαν ότι όταν φύγει, δεν θα κατευθυνθεί στο σπίτι της στο Φοίνιξ, αλλά σε αυτό που περιγράφουν μόνο ως μια ιδιωτική, ασφαλή τοποθεσία.

«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της αυτήν την στιγμή. Επανεντάσσεται σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει για αυτήν, τώρα», είπε η Κόλας και εξήγησε: «Από καθαρά σκοπιά ασφαλείας δεν θα μπορέσει να κινηθεί στον κόσμο όπως έκανε. Δεν είναι μια μοίρα που ζήτησε, αλλά νομίζω ότι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την φήμη της για το καλό».

Η Κόλας, πρόσθεσε, ότι η Nike έστειλε στην Γκράινερ ρούχα για να φορέσει, καθώς το μόνο που είχε μαζί της, ήταν τα λίγα ρούχα που είχε στην Ρωσία. Ένα αντικείμενο που έφερε μαζί της ήταν μια φωτογραφία ενός δεινοσαύρου που της έστειλε στην Ρωσία ο 6χρονος γιος της Κόλας, Ντρού. Κάτω από τον δεινόσαυρο ο Ντρού είχε γράψει «Μην πεις τίποτα».

«Νομίζω ότι με άκουσε στο τηλέφωνο πάρα πολλές φορές», είπε η Κόλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ